Είστε εδώ
Home > FAQ media > Αφού δεν παρενέβη Εισαγγελέας…Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε δικηγόρος για το πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”! ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπο και ποινικά κολάσιμο

Αφού δεν παρενέβη Εισαγγελέας…Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε δικηγόρος για το πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”! ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπο και ποινικά κολάσιμο

Δικηγόρος ζητά την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων για το πρωτοσέλιδο με τίτλους:

“Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους”

“ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ»

«ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο δικηγόρος Άγης Τάτσης, στη μήνυση που υπέβαλλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, «το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση, αν και η εφημερίδα που φιλοξενούσε τα άρθρα του έμπιστου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη, στο σημερινό πρωτοσέλιδό της, ξεπερνάει κάθε όριο. Εδώ δεν μιλάμε για “άλλη άποψη”.

Με τη φράση “ξύλο στην κάθε αδελφή” παρακινεί σε πράξεις βίας, γεγονός που αποτελεί αδίκημα και με βάση τον νόμο 927/1979 προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη!

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας:

Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το «Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ»

Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου Χάρης Σαββίδης Ελευθερία Κουμάντου

Πηγή: documentonews.gr (της Κατερίνας Κατή)

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

One thought on “Αφού δεν παρενέβη Εισαγγελέας…Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε δικηγόρος για το πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”! ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπο και ποινικά κολάσιμο

Leave a Reply

Top