Είστε εδώ

“Άδειασμα” … Μαρινάκη στον Ιερώνυμο για δημοψήφισμα: “Στην χώρα μας υπάρχει εκτελεστική εξουσία…”

Μαίνεται το “παρασκήνιο” της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – Εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια και ένα επισόδιο αυτής της τακτικής εξελίσσεται από το πρωί σε κοινή θέα! Την ξαφνική πρόταση Ιερώνυμου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, απορρίπτουν τόσο “πηγές” του Μαξίμου με “διαρροές” όσο και επίσημα πριν απόλίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν αντελήφθησαν στο Μαξίμου ότι το θέμα έπαιρνε διαστάσεις.

“41 τάκατο” … απαντησε ο Μαρινάκης και στον Ιερώνυμο! Ή μήπως δεν είναι αυτό που φαίνεται; …

«Στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές που τα κόμματα κατεβαίνουν με τα προγράμματά τους και είτε εγκρίνονται είτε απορρίπτονται. Το δικό μας εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Στο δικό μας πρόγραμμα υπήρχε η ατζέντα για τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ +. Και προεκλογική δέσμευση είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης, ως απάντηση στα όσα είπε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για δημοψήφισμα για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης με τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο επιχείρημα που ακούγεται συχνά και ακούστηκε και από τον κ.κ. Ιερώνυμο, «πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μαμάδες και μπαμπάδες».

«Αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Μαρινάκης «μεγαλώνουν πολλά παιδιά με δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες και δεν σημαίνει ότι είναι a priori ακατάλληλοι δύο άνδρες ή ένα ετερόφυλο ζευγάρι. Από το 1946 μπορούν να υιοθετήσουν ένας άνδρας και μια γυναίκα παιδί μόνοι και να συνάψει ένα σύμφωνο συμβίωσης και να το μεγαλώνουν μαζί (με άτομο του ίδιους φύλου). Αλλά δεν έχουν ρυθμιστεί τα δικαιώματα του παιδιού και μπορεί το παιδί να καταλήξει σε ένα ίδρυμα».

Και εξήγησε: «Πλέον θα ελέγχονται όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια και οι δύο υποψήφιοι για υιοθεσία αν είναι κατάλληλοι ενώ τώρα ελέγχεται στην πραγματικότητα μόνο ένας εκ των δύο. Άρα δεν είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Ρυθμίζονται θέματα προς όφελος των παιδιών. Δεν μπορεί κανείς να υποδείξει στην εκκλησία αν θα μιλήσει και τι θα πει.
Έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις της. Εμείς όμως είμαστε ξεκάθαροι. Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, υπάρχει η εκτελεστική εξουσία στη χώρα. Αυτή εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το εγκρίνει. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφιστεί».

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *