Είστε εδώ

Γιατί δεν ξαφνιάζεται κανείς;… Με “ξεναγό” γνωστό «αγανακτισμένο» χρυσαυγίτη ο Κώστας Μπακογιάννης στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής (Photos)

Προεκλογική βόλτα στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και σύμφωνα με ρεπορτάζ του documentonews.gr επέλεξε ως «ξεναγό» του, τον γνωστό χρυσαυγίτη της περιοχής Σπύρο Γιαννάτο.
Ο Γιαννάτος, σύμφωαν με το ρεπορτάζ, έγινε γνωστός καθώς παρουσιαζόταν σαν αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής, μαζί με τη γνωστή σε όλους Θέμιδα Σκορδέλη, ενώ διετέλεσε και «πρόεδρος» της «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα».
Μαζί λοιπόν με τη Σκορδέλη, η παρέα του Κώστα Μπακογιάννη, που είναι “εναντίον των διαχωρισμών, της βίας και των διακρίσεων και υπέρ του πολιτικού πολιτισμού, της ηρεμίας και των κατευνασμένων παθών”, κυνηγούσε μετανάστες στα στενά της περιοχής ενώ οι δύο τους πετούσαν πέτρες και αυγά κατά των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010. Μάλιστα, ο Γιαννάτος καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή για την πράξη του αυτή.
“«Προσπαθούμε πολύ…». Αυτή είναι η απάντηση που μου έμεινε από τη σημερινή κουβέντα με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Ένας άλλος κόσμος στην ίδια πόλη. Μία περιοχή που δεν ζει στην κανονικότητα και οι άνθρωποί της έχουν καταδικαστεί στην ανισότητα, την αδικία και τον φόβο. Ο Άγιος Παντελεήμονας ξεχάστηκε από την ελληνική πολιτεία και γκετοποιείται. Περπάτησα τη γειτονιά με μία νέα μητέρα που γεννήθηκε εδώ και συνεχίζει να μένει εδώ και να μεγαλώνει το τεσσάρων ετών παιδί της. Είδαμε μαζί τα κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί, αλλά και τόσα άλλα που έχουν καταληφθεί. Περάσαμε και από το αστυνομικό τμήμα όπου έμαθα ότι το τμήμα ασφαλείας έχει 47 οργανικές θέσεις, αλλά διαθέτει μόνο 13 άτομα. Μου έλεγε ότι δεν μπορεί να πάει το παιδί στην παιδική χαρά γιατί έχει αλλάξει χρήση. Έχει γίνει αποχωρητήριο, στέκι τοξικομανών και χώρος παρεμπορίου. Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με άνεση. Δεν μπορεί να απολαύσει το αυτονόητο, μία βόλτα. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο στον Άγιο Παντελεήμονα. Ούτε καν το πλύσιμο της πλατείας που έχει να γίνει από τότε που κατασκευάστηκε. Γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση για το μηχάνημα. Το θέμα βέβαια δεν είναι να καθαριστεί μόνο η πλατεία, αλλά και οι συνειδήσεις όσων εμφανίστηκαν στις εκλογές και εξαφανίστηκαν. Κρατάω το «Να ξαναέρθεις Κώστα» και απαντώ ότι δεν θα ξαναέρθω μία φορά, θα έρχομαι. Γιατί όταν έρχεσαι βλέπεις, ακούς, ζεις και μόνο τότε μπορείς να δώσεις λύσεις.” έγραψε στη σχετική ανάρτησή του στο facebook ο νεαρός γιος της Ντόρας Μπακογιάννη και ανηψιός του Κυρ Μητσοτακη, αλλά μάλλον να το ξανασκεφτόταν την επόμενη φορά, η να εμπιστευεται λιγότερο αυτούς που του σκηνοθετούν τις επισκεψεις σε γειτονιές της πόλης που ούτως η άλλως γνωρίζει για πρώτη ορά στη ζωή του την ύπαρξή τους;…

Πηγή: documentonews.gr

Μια σκέψη στο “Γιατί δεν ξαφνιάζεται κανείς;… Με “ξεναγό” γνωστό «αγανακτισμένο» χρυσαυγίτη ο Κώστας Μπακογιάννης στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής (Photos)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *