Είστε εδώ

Μέτωπο 10 χιλιομέτρων στον Αποκόρωνα Χανίων – “Πρόκειται για εμπρησμό, ακούστηκαν εκρήξεις σε 4-5 σημεία”

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στον Αποκόρωνα που έχει πάρει διαστάσεις. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μια έκταση 10 χιλιομέτρων ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όλη την Κρήτη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει κάψει δασικές εκτάσεις και κινείται προς τα ανατολικά παράλληλα με την εθνική προς την πλευρά του κοσμικού κέντρου “Έσπερος” ενώ απειλεί και το χωριό Βρύσες.
Λόγω του καπνού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο 7 άτομα (6 στο Γ.Ν. Χανίων και ένα άτομο στο Γ.Ν. Ρεθύμνου), μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα και τρία παιδιά και ένας 16χρονος.
Λόγο για εμπρησμό έκανε μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα” ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης. “Πρόκειται για εμπρησμό, αφού ακούστηκαν εκρήξεις σε τέσσερα, πέντε σημεία.” μας είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Τα μέτωπα είναι πολλά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον Αγιο Φανούριο, πέρασε στις παρυφές του Νίππους, το Καλαμίτσι και εισήλθε στις Βρύσσες, στις αυλές των σπιτιών».
Είναι έγκλημα αυτό που γίνεται. Κάποιοι να εγκληματούν σε βάρος ανθρώπων και περιουσιών, κατέληξε, υπογραμμίζοντας τον αγώνα που έδιναν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής για να σώσουν τις περιουσίες τους.
Aπό τον Αγιο Φανούριο μέχρι τις Βρύσες το πευκοδάσος έχει αποτεφρωθεί. Οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους είναι εγκλωβισμένοι στο ύψος των Αγίων Πάντων αφού λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπει η κυκλοφορία.
Εντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων των γύρω χωριών, αλλά σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λιμαντζάκη, προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Καπνοί φτάνουν μέχρι τον Φρε και την Λιτσάρδα, χωριά με αρκετούς τουρίστες οι οποίοι έχουν ανησυχήσει.

Πηγές: left.grΧανιώτικα Νέα, ΑΠΕ – ΜΠΕ
φωτογραφία: flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *