Είστε εδώ

Εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: Πώς το “Επιτελικό” κράτος Μητσοτάκη εξαφανίζει το αποθεματικό των 420 εκατ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ

“Γιατί μπορούμε” …

Αποκαλυπτικός για το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαφανίζει το αποθεματικό της ΕΥΔΑΠ που επί ΣΥΡΙΖΑ (Γιάννης Μπενίσης) ανερχόταν στα 420 εκατομμύρια ευρώ ήταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Αλέξανδράκης. Όπως ανέφερε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ με κάθε μέσο η εμπορευματοποίηση του νερού που ξεκίνησε με την εκποίηση του 40% των αποθεμάτων νερού της χώρας σε ιδιώτες.

– Διαβάστε: Σωτήρια παρέμβαση Τσίπρα: “Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού”

Αναφέρθηκε επίσης στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας από 70 περιβαλλοντικές οργανώσεις, από σωματεία της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των ΔΕΥΑ και πέτυχε με τις δράσεις και της ενέργειες της σημαντικές αποφάσεις του ΣτΕ που ορίζουν ότι νερό είναι δημόσιο αγαθό.

«Απ’ όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το πρώτο πράγμα που ξεπούλησε, ήταν το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα. Προχώρησε στην εκποίηση του 40% των αποθεμάτων νερού της χώρας στους ιδιώτες» τόνισε ο Γιώργος Αλέξανδράκης και συνέχισε:

«Το 2019 η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε από την κυβέρνησή σας μία ΕΥΔΑΠ με 420 εκατ. στα αποθεματικά της. Εδώ και 4 χρόνια δίνονται μερίσματα, η ΕΥΔΑΠ έχει περάσει σε ζημιογόνες χρήσεις. Υπογράφηκε μία σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο που ήταν ληστρική για τα συμφέροντα της εταιρείας».

Πηγή: avgi.gr

Μια σκέψη στο “Εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: Πώς το “Επιτελικό” κράτος Μητσοτάκη εξαφανίζει το αποθεματικό των 420 εκατ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ

  1. Κι εδώ ρίχτηκαν οι ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΑΚΡΙΔΕΣ, θα φάνε και τα πόμολα. Άλλωστε αν ρίξουμε μια ματιά στα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των, θα καταλάβουμε πολλά για τους ανεπάγγελτους ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΔΕΞΙΟΥΣ και δεν μιλάμε και για τους ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *