Είστε εδώ

Με αυτές τις φωτογραφίες έπρεπε να απαντήσει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν στην Πράγα και όχι με … in your face! Συγκλονίζει ο ιδιώτης χειριστής του γερανού στα Κύθηρα: “Κατεβάσαμε ένα σάκο και σώσαμε 80 άτομα” – Ανατριχιαστικά βίντεο!

Σε όλο τον κόσμο , πέρασε η επιτυχημενη – επικοινωνιακά – προπαγάνδα του Τούρκου προεδρου στην ομιλία τυ στον ΟΗΕ πριν λίγες μέρες, όταν έδειξε στην καμερα φωτογραφίες πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο, επιχειρώντας να φορτώσει το προσφυγικό δράμα στην ελληνική πλευρά.

Μια κίνηση, καλά ξεπατικωμένη από τα ακριβά “σχολεία” της Madison Square στη Νεα Υόρκη! Εντούτοις ο Έλληνας Πρωθυπουργός όχι μόνον αιφνιδιάστηκε και πιάστηκε απροετοίμαστος, από τους Τούρκους, για να απαντήσει επικοινωνιακά με ίσου βεληνεκούς επιχέιρημα, αλλά έχασε και την μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη “ρεβάνς” χθες στην Πράγα.

Αντί να πάει στο δείπνο με το video της συγκλονιστικής διάσωσης από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη γερανοφόρου οχήματος, Μιχάλη Πρωτοψάλτη, 80 προσφύγων κρεμασμένων σε μια εσοχή στα γλιστερά βράχια των Κυθήρων και ενώ τα κύματα κατάπιναν τον ένα μετά τον άλλο, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης … προτίμησε να αναλωθεί σε ένα … dogfight με τον Τούρκο πρόεδρο! Αντί να του “τρίψει στη μούρη” τις φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα και να δει όλος ο πλανήτης πως οι Έλληνες διασώζουν ακόμα και με κίνδυνο τους δυστυχισμένους προσφυγες, που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως “βιολογικό” όπλο κατά της Ελλάδας και της Δύσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να αυτοθαυμάζεται γιατι “την είπε” στον Ερντογάν … in his face. όπως ακούγεται να λέει σε πηγαδάκι!

“Γροθιά” στο στομάχι είναι οι εικόνες αλλά και οι μαρτυρίες που έρχονται από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στα Κύθηρα, όταν ανατράπηκε πλεούμενο με 95 μετανάστες, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει άγνωστος, την ώρα που η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται με πολύ δυνατούς ανέμους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας Νίκο Κοκκάλα, οι διασωθέντες ανέρχονται στους 80 και αγνοούνται 15 άνθρωποι. Επιβεβαιωμένος θάνατος δεν υπάρχει, ανέφερε ο ίδιος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, εικόνες από το σημείο δείχνουν πτώματα μέσα στη θάλασσα με τις μαρτυρίες να είναι σοκαριστικές.

Όπως αυτή ενός εθελοντή που, χάρη στα έγκαιρα αντανακλαστικά του, συνέβαλε στη διάσωση από ξηράς 80 μεταναστών, ο οποίος περιέγραψε στην ΕΡΤ όσα έζησε.

Όπως εξήγησε «φέραμε ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag)  όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια», περιέγραψε τη διαδικασία απεγκλωβισμού του κόσμου από τα βράχια.

Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στοιβαγμένοι 90 άνθρωποι, περιγράφει. «Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» είπε ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης που κατάφερε με το περονοφόρο όχημα που διαθέτει να διασώσει τους μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι από τα απόκρημνα βράχια».

Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται”.

 

Περιγράφοντας τη διαδικασία απεγκλωβισμού του κόσμου από τα βράχια είπε, “φέραμε σε αυτό το σημείο ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag) όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια”.

Με πληροφορίες από news247.gr / avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *