Είστε εδώ

Ντρέπεται και η ντροπή: “Αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους”! Χρυσοχοΐδης-Χαρδαλιάς ανακάλυψαν τώρα τις “ακραίες καιρικές συνθήκες” (vid)

Διαπιστώσεις και στοιχεία για το πόσες πυρκαγιές είχαμε και πόσοι πυροσβέστες επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα περιελάμβανε η “ενημέρωση” που έκαναν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καιο Νίκος Χαρδαλιάς το βράδυ της Τρίτης, με τους υπουργούς να ανακαλύπτουν μόλις σήμερα τις “ακραίες καιρινές συνθήκες” τις οποίες ενοχοποίησαν για την απόλυτη καταστροφή που είναι σε εξέλιξη, ειδικά στην Βαρυμπόμπη.
Για την έλλειψη πυροσβεστικών μέσων στην πλατεία της Βαρυμπόμπης όταν οι φλόγες είχαν φτάσει στα πρώτα σπίτια ή για το χάλι με τα Canadair που έφταναν στην Βαρυμπόμπη από τη…Σκύρο, όπου επέστρεφαν μάλιστα για ανεφοδιασμό ούτε κουβέντα δεν είπαν οι δύο υπουργοί.
Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανερυθρίαστα είπε “θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά“!
Είπε ακόμη ότι “πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής”, ότι οι εκκενώσεις έγιναν με υποδειγματικό τρόπο και ότι οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης.
Η μέρα είναι δύσκολη για όλη τη χώρα εξ αιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών“, υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αφού όπως είπε, ξέσπασαν 81 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο, με βασικότερη αυτή στη Βαρυμπόμπη.
Αναφερόμενος εκτενώς στις συνθήκες που επικρατούσαν, ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην περιοχή επικράτησαν συνθήκες με 45 βαθμούς Κελσίου και υγρασία κάτω από το 10% λόγω του καύσωνα”.
Έκανε λόγο μάλιστα για ανέμους με ριπές που έφτασαν τα 6 μποφόρ με τεράστια θερμικά φορτία, παρόλο που κάτοικοι κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά ότι στην περιοχή υπήρχε άνοια.
“Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών. Απόλυτη προτεραιότητα να διαφυλάξουμε τις ανθρώπινες ζωές. Όλες μας οι δυνάμεις δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό”, πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ότι “έχουμε επέμβει σε 315 περιπτώσεις για απομάκρυνση κατοίκων. 520 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης. Συνδράμουν 305 αστυνομικοί με 80 οχήματα”, ενώ είπε ότι “οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν ακόμη δύο πυρκαγιές την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *