Είστε εδώ

Τρίτο “άδειασμα” στην κυβερνητική τροπολογία για το “ακαταδίωκτο” από Βατόπουλο: Διαφωνώ, δεν το θέλω, είπαμε ότι πρέπει να προστατευτούν πρώτα γιατροί και νοσηλευτές, κάτι που δεν έγινε

“Διαφωνώ με το ακαταδίωκτο. Προσωπικά δεν το θέλω” δήλωσε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Σεραφείμ Κοτρώτσου και Πάνου Αμυρά ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής Βατόπουλος έγινε έτσι το τρίτο μέλος της Επιτροπής (μετά τον Αθ.Εξαδάκτυλο και τον Τ.Παναγιωτόπουλο) που εκφράζεται εναντίον της (ν)τροπολογίας που πέρασε νύχτα η κυβέρνηση και εξασφαλίζει “ακαταδίωκτο” για τα μέλη των Επιτροπών, ενώ διασφαλίζει ότι τα μέλη της δεν θα μπορούν ούτε καν να κληθούν να εξεταστούν σε ενδεχόμενη έρευνα της δικαιοσύνης.

“Έγινε συζήτηση πριν αρκετούς μήνες στην επιτροπή για το θέμα των μηνύσεων και αγωγών που ενδεχομένως να υπήρχαν εναντίον μελών της. Το συζητήσαμε και το θέσαμε υπόψιν της κυβέρνησης μήπως βρουν τρόπο να κάνουν κάτι. Μας ανησυχούσε το φαινόμενο” είπε.

Τόνισε όμως ότι “διαφωνώ με το ακαταδίωκτο. Προσωπικά δεν το θέλω. Εκείνο που μας προβλημάτιζε ήταν η πιθανότητα μηνύσεων από πολίτες ή άλλους. Θέλαμε να προστατευθεί η επιστημονική άποψη και η έκφρασή της. Δεν ζητήσαμε, όμως, ποτέ, ούτε καν συζητήσαμε να μην εξεταζόμαστε, ή να μην καταθέσουμε εάν κληθούν και εφόσον χρειαστεί. Κάτι τέτοιο δεν τέθηκε ποτέ”.

Ενώ για το πως συζητήθηκε στην Επιτροπή το θέμα είπε:

“Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, ο κ. Εξεαδάκτυλος έθεσε το θέμα της προστασίας των υγειονομικών από τέτοιες μηνύσεις. Να βρεθεί, δηλαδή, μηνυόμενος ένας γιατρός από συγγενείς ενός ασθενούς που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό σε νοσοκομείο. Και συμφωνήσαμε απολύτως πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές ήταν οι πρώτοι που έπρεπε να προστατευθούν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε“.

Μέλημά μας ήταν η προστασία της ελευθερίας της επιστημονικής έκφρασης, για να μην καταθέτουμε δεν έγινε λόγος ποτέ”, τόνισε.

με πληροφορίες από libre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *