Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μετά τους τραπεζίτες, ακαταδίωκτο και για λοιμωξιολόγους και ΓΓ υπουργείων εξασφαλίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Δεν θα μπορούν ούτε καν να εξεταστούν!

Μετά τους τραπεζίτες, ακαταδίωκτο και για λοιμωξιολόγους και ΓΓ υπουργείων εξασφαλίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Δεν θα μπορούν ούτε καν να εξεταστούν!

Τι φοβούνται και σπεύδουν να προστατεύσουν εκ των προτέρων τους λοιμωξιολόγους και όσους συμμετέχουν σε Επιτροπές που αποφασίζουν για την πανδημία;

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Υγείας να καταθέσει σήμερα τροπολογία στη Βουλή που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους και τα μέλη των Επιτροπών που συμβουλεύεται, υποτίθεται, η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, τα μέτρα όπως το lockdown και τους εμβολιασμούς.

Συγκεκριμένα, με την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή, θα έχουν στο εξής το ακαταδίωκτο τα μέλη τριών επιτροπών που πρωταγωνιστούν στην λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, το lockdown και τους εμβολιασμούς.

Το άρθρο 4 της επίμαχης τροπολογίας αναφέρει ότι:

“Tα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση”.


Με βάση δηλαδή τα όσα προβλέπει η τροπολογία, τα μέλη των Επιτροπών όχι απλά δεν θα μπορούν να διωχθούν αλλά δεν θα μπορούν ούτε καν να εξεταστούν ούτε καν ως μάρτυρες σε μία ενδεχόμενη εισαγγελική έρευνα ή Επιτροπή της Βουλής στο μέλλον!

Η εν λόγω τροπολογία δεν προστατεύει μόνο τους επιστήμονες, αλλά και Γενικούς Γραμματείς υπουργείων, που συμμετέχουν στη δοτή Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Η τροπολογία μάλιστα έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την δημοσιοποίηση μερών των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, και ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση επιμένει να πιέζει την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει το σύνολο των πρακτικών .

με πληροφορίες από την avgi.gr

Leave a Reply

3 × 4 =

Top