Είστε εδώ

Η μόνη κόκκινη γραμμή της Φώφης είναι κατά του Τσίπρα… (της Ελένης Τσερεζόλε)

Η χθεσινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής ήταν αρκούντως διαφωτιστική ως προς την πορεία του κόμματος. Δεν προσέφερε κάτι το καινούριο, σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της κ. Γεννηματά και του κόμματός της, το οποίο όσο πάει και αφυδατώνεται (σε ιδέες) και αποδυναμώνεται (σε ανθρώπους – η φυγή των 108 στελεχών αλλά και των 31 στελεχών της ΔΗΜΑΡ είναι ενδεικτική του εσωκομματικού κλίματος που διόλου δεν παραπέμπει σε συσπείρωση ενόψει των εκλογών).
Στον αντίποδα ήταν ενδεικτική η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στην κοινή εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή το βράδυ η Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου, στην Κρήτη, για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή των Δ. Τζανακόπουλου, Σπ. Δανέλλη και Γ. Ραγκούση. Πλήθος κόσμου και μεστές παρεμβάσεις σε ενωτική κατεύθυνση, κόντρα στις νεοφιλελεύθερες λογικές της ΝΔ, με διατήρηση φυσικά των ιδιαίτερων, ταυτοτικών χαρακτηριστικών του κάθε χώρου. Και παράλληλα σαφής στρατηγική στόχευση ότι ο αντίπαλος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολιτικές που κατέστρεψαν τον τόπο, φτωχοποίησαν τους πολίτες, υπονόμευσαν τα δημόσια συστήματα υγείας, παιδείας, κλπ., μέσω ενός ευρύτατου συστήματος διαπλοκής.
Οι πολιτικές και οι εκπρόσωποί τους που υπό τον κ. Κ. Μητσοτάκη θέλουν, θεωρώντας τους πολίτες λωτοφάγους, να επιστρέψουν στην εξουσία, χαρακτηρίζοντας προκλητικά την κυβέρνηση Τσίπρα, την «χειρότερη της μεταπολίτευσης».
Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά δεν φάνηκε να τραβά κανενός είδους «κόκκινη γραμμή» σε σχέση με αυτή την τυφλή, επικίνδυνη για τον τόπο και τους πολίτες, αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή, που ταυτίζεται με εκείνη της ΝΔ. Ουδεμία έκπληξη δεν επιφύλασσε λοιπόν η τοποθέτηση της κ. Γεννηματά που αντιμετωπίζει ως πρώτιστο καθήκον του ΚΙΝΑΛ την απομάκρυνση από την κυβέρνηση του… Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα με επιχειρήματα, δήθεν «ίσων αποστάσεων», που όμως προκαλούν κάθε προοδευτικό πολίτη – επιχειρήματα του τύπου: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δυο όψεις της συντήρησης»!
Αν το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να διακρίνει διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων –ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ–, τότε το πρόβλημα (της ηγετικής του ομάδας) δεν είναι απλά η λάθος στρατηγική αλλά η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.
Ή, όπως λένε άλλες, κακές, γλώσσες, η επιδίωξη επιστροφής στην εξουσία με τον γνωστό… συνεταίρο… Εξ ου και η πάση θυσία ανάγκη να δαιμονοποιηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του που έβαλε τέλος στην επιτροπεία και προχωρά στα πρώτα βήματα για την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, με απαξιωτικές αναφορές του τύπου «ο Τσίπρας και η παρέα του» ή «αυτή η κυβέρνηση και αυτή η παρέα- δεν έχει καμία σχέση με τίποτα το προοδευτικό».
Και τα περί «σχεδίου για την Ελλάδα» στα οποία αναφέρθηκε η κ. Γεννηματά μοιάζουν προσχηματικά μόνο για εκείνους που –ακόμη– πιστεύουν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Αυτούς τους «εύπιστους», που επιμένουν να κλείνουν τα μάτια στην ταύτιση ΚΙΝΑΛ – ΝΔ, που όσο πάνε γίνονται και πιο δυσεύρετοι…
δημοσιεύτηκε στο kontranews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *