Είστε εδώ

Κ.Βαξεβάνης: “Βγήκε μία απόφαση που στηρίζει την ανάγκη να κάνει ο δημοσιογράφος την δουλειά του.” – Πως σχολίασε την δικαστική διαμάχη με την Μαρέβα Στο Κόκκινο (ηχητικό)

Το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι ήταν «βολική» η διάσταση Κ. Μητσοτάκη και Μ. Γκραμπόφσκι, ώστε να μην κάνει δήλωση «Πόθεν Έσχες» για περιουσιακά στοιχεία όπως το σπίτι του Βολταίρου, εταιρείες, που έπρεπε να να ελεγχθούν, τώρα πρέπει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να βγει με θάρρος και να πει ποιος και με ποιο αντάλλαγμα χρηματοδότησε με περίπου 1 εκατ. ευρώ την επιχείρηση της κ. Γκραμπόφσκι όταν πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, μέσω της off-shore που χρηματοδοτεί και το «Πρώτο Θέμα», τόνισε ο εκδότης της Documento Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.
Μάλιστα, τόνισε ότι «υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για την σχέση Χριστοφοράκου όχι μόνο με την κ. Γκραμπόφσκι αλλά με όλο το “μητσοτακέικο”», με τα οποία θα εκπέσει και το πρόστιμο των 5.000 ευρώ για την αναφορά της… γειτνίασης στην Τήνο.
«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, όχι γιατί υπήρχε σύγκρουση με την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά γιατί βγήκε μία απόφαση που στηρίζει την ανάγκη να κάνει ο δημοσιογράφος την δουλειά του. Τα πολιτικά πρόσωπα, αφ’ εαυτού βάζουν τον εαυτό τους σε δημόσιο έλεγχο, αλλά όποτε γίνεται ό,τι γίνεται, κάνουν μηνύσεις και αγωγές. Πάμε στα δικαστήρια και όχι μόνο πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ότι είμαστε καλοί δημοσιογράφοι, αλλά κυρίως ότι ο δημοσιογράφος έχει υποχρέωση και δικαίωμα να ελέγχει το δημόσιο πρόσωπο», είπε ο κ. Βαξεβάνης τονίζοντας ότι «η απόφαση είναι συγκλονιστική και στα δύο της σκέλη».
Ακούστε το ηχητικό εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *