Είστε εδώ

Έσπευσε να εκπληρώσει τον αμερικανικό όρο του “πακέτου” Μπλίνκεν ο Μητσοτάκης: Τηλέφωνησε σε Ζελένσκι να του πεί οτι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως είχε επισημάνει το Σαββατο το The FAQ μαζί με την ενημέρωση για την έγκριση των F-35 o Μπλίνκεν στην επιστολή του εκπροσωπώντας την αμερικανική κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει οπλικά συστήματα που θα παραχωρηθούν δωρεάν – ή με «μικρό» αντίτιμο – ως «πλεονάζον υλικό» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, η παραχώρηση των οποίων όμως συνδέεται ευθέως από την αποστολή στην Ουκρανία οπλικών συστημάτων από το οπλοστάσιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

– Διαβάστε: Αποκάλυψη: Όρο να συνεχίσει να στέλνει η Ελλάδα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία βάζουν οι Αμερικανοί για τα F35 και το υπόλοιπο εξοπλιστικό πακέτο! Έναντι “μικρού αντιτίμου” και όχι “δωρεάν” τα παροπλισμένο αμερικανικό στρατιωτικό υλικό! Τι απέκρυψε το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ζελένσκι με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ ο Ζελένσκι εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *