Είστε εδώ

Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ενδεχόμενες ευθύνες στον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασ. Τόπαλου. Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου στο Τζάνειο. Η αντιεισαγγελέας, ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Αναμένεται πλέον η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου για να επιστραφεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα η δικογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί σηματοδοτώντας ενδεχόμενες ποινικές εξελίξεις. Μετά το θάνατο του πρωταθλητή αναμένεται να διαβιβαστεί αρμοδίως και η ιατροδικαστική έκθεση οπότε και η δικογραφία θα σταλεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα.

Ό κ. Σπυρόπουλος θα μελετήσει τα στοιχεία και θα αποφανθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών σε βάρος προσώπων.

Διευκρινίσεις για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου, που πέθανε τη Δευτέρα δίνει με ανακοίνωσή του το Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο αδικοχαμένος νεαρός.

Αναφέρονται όσα συνέβησαν τις τελευταίες κρίσιμες ώρες, από τη μεταφορά του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου σε κωματώδη κατάσταση μέχρι τον θάνατό του. Ο 16χρονος πυγμάχος, όπως σημειώνεται, διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο.

Οι προσπάθειες των γιατρών και η εντατική φαρμακευτική αγωγή δεν στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν την κατάσταση. Ο Βασίλης Τόπαλος δεν παρουσίασε κλινική βελτίωση στη διάρκεια της νοσηλείας του.

Το Τζάνειο νοσοκομείο για τον Βασίλη Τόπαλο
«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση.

Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.»

Πηγή: in.gr

Μια σκέψη στο “Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ενδεχόμενες ευθύνες στον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασ. Τόπαλου. Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

  1. Τοση λύπη για τον αθλητή μας!! Στη Μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΠΑΛΟΥ χρειαζεται το πορισμα της ερευνας. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ο αδικοχαμένους αθλητής όχι μόνο ως Ολυμπιονίκης αλλά ως Άνθρωπος!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *