Είστε εδώ

Η μεγαλύτερη “ελάφρυνση” του χρέους, έγινε ήδη! Λέξη προς λέξη ο Ομπάμα αποκατέστησε την εικόνα της χώρας, στον κόσμο !!!

Κι όμως ο πρόεδρος Ομπάμα, έκανε ήδη κάτι πολύ σημαντικότερο, ακόμα και από αυτήν την πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους. Αποκατέστησε σε όλο τον πλανήτη την εικόνα της χώρας μας. Με τα, (σε διαπλανητική μετάδοση), δημόσια συγχαρητήρια, στον λαό και τον Πρωθυπουργό αυτής της χώρας, για τον τιτάνιο διμέτωπο αγώνα που δίνουν, ενάντια στην πιο σκληρή οικονομική κρίση και την πιο μεγάλη προσφυγική κρίση που γνωρίζει ο πλανήτης μετά τον Β ΠΠ, αποκατέστησε πλήρως το όνομα της Ελλάδας, στη διεθνή κοινωνία των πολιτών.
Με την εμφατική επιλογή του στην εκφορά ελληνικών όρων, όπως “Δημοκρατία”, “κράτος”, “δήμος”, “ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στους νόμους”, “φιλοξενία”, αλλά και με την πολιτική τοποθέτηση που έκανε, για τους δήθεν “αναξιόπιστους”, “πονηρούς”, “τεμπέληδες”, Έλληνες, όπως μας παρουσιάζουν οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους. “Εδώ στην Ελλάδα ξέρω ότι είναι δύσκολα. Αν είμαστε τίμιοι μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε ένα μείγμα εξωτερικών και εσωτερικών δυνάμεων. Υπήρχε πρόβλημα με το χρέος, με τις θέσεις εργασίας. Ο κόσμος δεν κατανοεί τον πόνο που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που κάνατε εσείς οι Έλληνες. Εγώ το κατανοώ”, είπε ο Ομπάμα, την ίδια ώρα που ο “απειλητικός” Σόιμπλε, “προειδοποιούσε” τους έλληνες πως το ευρώ είναι ένα ακριβό ιδιωτικό κλαμπ και πως αν θέλουν να μείνουν σε αυτό, θα πρέπει να είναι σε θέση να το πληρώσουν ….
Εκατοντάδες εθνικά δίκτυα, σε όλο τον κόσμο, από την Ουκρανία, μέχρι την Ισπανία (απευθείας ολόκληρη η ομιλία του στην ισπανική δημόσια τηλεόραση) , μετέδωσαν την ιστορική ομιλία πολιτικής φιλοσοφίας, του Προέδρου Ομπάμα, από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα. Τελικά ο ιερός βράχος τον … “ερέθισε”, σύμφωνα με  την Σωκρατική έννοια του όρου !
Πηγή: facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *