Είστε εδώ

Ολοκληρώθηκε η «μίνι» Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό στη Βιέννη, παρουσία Τσίπρα, Μέρκελ και Αβραμόπουλου. “Αλληλεγγύη και συλλογική κατανομή των βαρών”

Ολοκληρώθηκε η «μίνι» Σύνοδο Κορυφής, την οποία συγκάλεσε στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν. Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά, με αλληλεγγύη και κατανομή των βαρών, δήλωσε στην τοποθέτησή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Στη σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στην αυστριακή Καγκελαρία με θέμα: “Η μετανάστευση κατά μήκος της βαλκανικής οδού”, συμμετείχαν συνολικά 10 χώρες: Ο καγκελάριος της Αυστρίας, η Γερμανίδα καγκελάριος, ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, και οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Ουγγαρίας, ΠΓΔΜ, Σερβίας και Σλοβενίας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση και η Ευρώπη δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει αποσπασματικά με αναφορά μονάχα στην χώρα πρώτης υποδοχής και στις χώρες εισόδου, αλλά πρέπει ως ένα κοινό πρόβλημα να το αντιμετωπίσει συλλογικά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει διαμερισμός της ευθύνης και των βαρών».
Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της «μίνι» συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, στη Βιέννη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Σύνοδο ότι αν ως Ευρώπη δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, «τότε θα βρεθούμε μπροστά ξανά σε μεγάλα αδιέξοδα και τότε είναι που ο φόβος της ανόδου του εθνικισμού, της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας θα γίνει ένας υπαρκτός και πραγματικός φόβος που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο».
Πηγη: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *