Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Βόμβες” από Λούκα Κατσέλη! “Τα capital controls μπορούσαν να έχουν αρθεί … σήμερα»! Η ΤτΕ, τι κάνει;;;

“Βόμβες” από Λούκα Κατσέλη! “Τα capital controls μπορούσαν να έχουν αρθεί … σήμερα»! Η ΤτΕ, τι κάνει;;;

«Ήμουν από εκείνους που πίστευα ότι τα capital controls θα μπορούσαν ήδη να είχαν αρθεί. Δεν νομίζω ότι αποτελούν περιορισμό. Γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήθελε πρώτα να ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση και να υπάρξουν και εχέγγυα βιωσιμότητας του χρέους προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου. Προσωπικά πιστεύω ότι οι προϋποθέσεις αυτές έχουν ολοκληρωθεί».

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή της στον realfm η Λούκα Κατσέλη, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών σημείωσε:
«Κίνδυνος δεν υπάρχει γιατί οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες και διαχειρίζονται τα χαρτοφυλάκιά τους και για να μπορέσουν να στηρίξουν μέσω ρευστότητας τις επιχειρήσεις που μπορούν πραγματικά να προχωρήσουν και να επαναλειτουργήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι για να αρθούν τα capital controls πρέπει η ΤτΕ ( Στουρνάρας ) να κάνει σχετική εισήγηση, επίσημα στην ΕΚΤ ( Ντράγκι ) και να την συνοδεύσει με έκθεση που θα την τεκμηριώνει! Ίδωμεν…

Πηγή: altsantiri.gr

One thought on ““Βόμβες” από Λούκα Κατσέλη! “Τα capital controls μπορούσαν να έχουν αρθεί … σήμερα»! Η ΤτΕ, τι κάνει;;;

Leave a Reply

Top