Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ξαφνικά στόχος “γνωστών” κύκλων ο Βερναρδάκης μετά την δήλωσή του: Ο Σόιμπλε φρενάρει την αξιολόγηση, αλλά θα κλείσει έως το τέλος του μήνα …

Ξαφνικά στόχος “γνωστών” κύκλων ο Βερναρδάκης μετά την δήλωσή του: Ο Σόιμπλε φρενάρει την αξιολόγηση, αλλά θα κλείσει έως το τέλος του μήνα …

Εκστρατεία λάσπης έχει ξεκινήσει σήμερα στο twitter αλλά και σε συγκεκριμένο ιστότοπο κατά του Χρ Βερναρδάκη που παρουσιάζει τον Υπ Επικρατείας, περίπου σαν τον άνθρωπο που “παρασέρνει τον Τσίπρα στη δραχμή”, επειδή – όπως λένε – θεωρεί τον Σόιμπλε “εχθρό της χώρας”! Λες και υπάρχει Έλληνας ( πλην του Κυριάκου, του Άδωνι και κύκλων της ΝΔ, βέβαια ), που να θεωρούνε τον Σόιμπλε … “φιλέλληνα” !!!

( Οι αναρτήσεις έγιναν σε ένα trend που λέγεται εθνικό νόμισμα )

Υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι στους δανειστές και στο εσωτερικό της χώρας που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και δεν θέλουν να κλείσει η διαπραγμάτευση, εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm».

Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα προκύπτει από την αναποφασιστικότητα του ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε να καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Ο δρόμος δεν είναι μακρύς για να σταθούμε στα πόδια μας για αυτό και κύκλοι στο εσωτερικό, που στην πραγματικότητα επιθυμούν τη διαιώνιση της λιτότητας, αντιδρούν» δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, πέτυχε, αφού είναι σε θέση να γίνει αναδιανομή και τα πλεονάσματα να επιστρέφουν στην κοινωνία.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «οι θεσμοί δεν είναι μια ενιαία συμπαγής δύναμη και αρκετοί αντιλαμβάνονται το πρόβλημα με την ακραία λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα», για να σημειώσει ότι «υπάρχουν κομμάτια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που βλέπουν με τρόμο την παρατεταμένη λιτότητα».

Ο κ. Βερναρδάκης με αφορμή το έκτακτο επίδομα είπε ότι παραμένει σταθερό και μόνιμο στοιχείο η αναδιανομή και υπενθύμισε ότι ακόμα και το 2016 όπου εφαρμόστηκε μα πολιτική στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση ήταν προσανατολισμένη στην κοινωνική πολιτική. «Οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν και να πάνε και καλύτερα μέσα στο 2017 αλλά οι άνθρωποι έχουν τεράστια προβλήματα και η πολιτική δεν είναι για να εξυπηρετεί τους αριθμούς» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ίδρυμα για τα παιδιά με σύνδρομο Down, υπογράμμισε ότι πάρα πολλά προβλήματα σε αρκετές κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία, δεν είναι αποτέλεσμα των μνημονίων, προϋπήρχαν και τώρα αρχίζουν να αντιμετωπίζονται.

Ερωτηθείς για το πρόστιμο των 95 εκατ. δολαρίων που καλείται να πληρώσει η Deutsche Bank στην αμερικανική κυβέρνηση απάντησε: «ουδείς αναμάρτητος (…) ο δογματισμός για την δημοσιονομική πειθαρχία καμία φορά γυρίζει μπούμερανγκ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top