Είστε εδώ
Home > FAQ media > Βαρδινογιάννης: Δεν αφήνω το MEGA να κλείσει – Τα δύο ενδεχόμενα

Βαρδινογιάννης: Δεν αφήνω το MEGA να κλείσει – Τα δύο ενδεχόμενα

Τη διαβεβαίωση ότι συνεργάζεται με Μαρινάκη-Σαββίδη προκειμένου να επαναλειτουργήσει το κανάλι το συντομότερο δυνατόν έδωσε στους εργαζόμενους του MEGA o μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους τους.

Είπε ακόμα ότι οι εκπρόσωποι των μετόχων είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες και πρόσθεσε ότι εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δανείου των 100 εκ. ευρώ, για το οποίο ο σταθμός αυτή τη στιγμή πληρώνει επιτόκιο εξαιρετικά υψηλό της τάξης του 10%.

Επίσης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φαίνεται, όπως γράφει το aixmi.gr, να εκτιμά ότι στην (εξαιρετικά πιθανή) περίπτωση που γίνει μέχρι το Δεκέμβριο ο νέος διαγωνισμός, το κανάλι θα είναι έτοιμο να διεκδικήσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες, αφού τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη φάση όταν οι δύο από τους 3 μετόχους που είχαν απέναντί τους οι Τράπεζες (Ψυχάρης-Μπόμπολας) ήταν χρεοκοπημένοι.  Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα ότι η στάση του Γ.Βαρδινογιάννη είναι διαφορετική σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όταν στη μετοχική σύνθεση ήταν και ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Φώτης Μπόμπολας. Τότε έλεγε ότι είναι «παθητικός επενδυτής», με την έννοια ότι οι άλλοι δυο είχαν την πλειοψηφία και, άρα, και το «κουμάντο». 

Το άλλο ενδεχόμενο για την συνέχιση της λειτουργίας του καναλιού και τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι, σύμφωνα με το enimerosi24.gr, το plan B, όπως είπε στους εκπροσώπους των εργαζόμενων ο Γ.Βαρδινογιάννης, το οποίο φαίνεται να είναι η διεκδίκηση θεματικής άδειας.

*upd: Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του Mega αποφάσισαν να μεταδώσουν ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο, καθώς και τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής, απόφαση που έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της Τηλέτυπος.

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top