Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) ! Ο Τζανακόπουλος αφήνει “άγαλμα” την Κοσιώνη όταν της υπενθυμίζει ότι η … πεθερά της, ήταν σφοδρή πολέμια της επένδυσης στις Σκουριές το 2012!

(vid) ! Ο Τζανακόπουλος αφήνει “άγαλμα” την Κοσιώνη όταν της υπενθυμίζει ότι η … πεθερά της, ήταν σφοδρή πολέμια της επένδυσης στις Σκουριές το 2012!

Ο Τζαννακόπουλος άφησε άγαλμα την Κοσσιώνη όταν της αποκάλυψε ότι στο κόμμα της πεθεράς της (Δημοκρατική Συμμαχία – Ντόρα Μπακογιάννη), ολόκληρο το ψηφοδέλτιο στο Νομό Χαλκιδικής είχε ταχθεί με σφοδρότητα και δριμύτητα ενάντια στις εξορύξεις στις Σκουριές με δήλωση που έκανε στις εκλογές Μαΐου 2012.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί σήμερα η Ντορα Μπακογιάννη να έκανε άλλη μια κυβίσθηση επι μονής δοκού και να συντάχθηκε με την απελπισμένη προσπάθεια του κομματος της να “θολωσει” τις δάφνες Τσίπρα από την επισκεψη Μακρον, την παγκοσμια αναγνωριση της βελτιωμένης εικονας της ελληνικής οικονομίας και τον θετικο αντικτυπο από την ΔΕΘ, κατηγορώντας με τη σειρά της την κυβέρνηση οτι πολεμάει τις επενδύσεις, με αφορμή το “τελεσίγραφο” της Eldorado, αλλά το 2012 η ίδια και ολοκληρος ο συνδυασμός του κόμματός της στην Χαλκιδική είχαν ταχθεί κατά της επενδυσης των Καναδών για περιβαλλοντικούς λόγους…

Το 2012 οι υποψήφιοι της Δημοκρατική Συμμαχίας στη Χαλκιδική, με επιστολή τους στην ιστοσελίδα «Ρεσπέντζα», εξέφραζαν την ξεκάθαρη θέση κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας της Eldorado Gold στο όρος Κάκκαβος, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Έλεγαν συγκεκριμένα ότι «η ΔΗ.ΣΥΜ. διαφωνεί με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη θέση “Σκουριές” (όρος “Κάκκαβος”), όπου θα εφαρμοστεί η μέθοδος της επιφανειακής εξόρυξης, με συνέπεια το παρθένο δάσος της περιοχής –το οποίο αποτελεί συνέχεια δασικής ζώνης, ενταγμένης στο πρόγραμμα “NATURA”– να υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή (κυρίως λόγω εκτεταμένης αποψίλωσης), τόσο λόγω της διάνοιξης κρατήρα, διαμέτρου μεγαλύτερης από χίλια μέτρα, όσο και της διάνοιξης δρόμων μεγάλου εύρους για την κίνηση υπερμεγέθων φορτηγών, αλλά και εξαιτίας της αναγκαίας υπερκατανάλωσης νερού, που θα επηρεάσει σημαντικά την επάρκεια υδροδότησης πέντε αστικών περιοχών (Μεγάλης Παναγίας, Ιερισσού, Νέων Ρόδων, Αμμουλιανής και Ουρανούπολης)».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «είναι περίεργο το timing που η εταιρεία επέλεξε να ανακοινώσει τα σχέδιά της για την επένδυση. Προ ημερών είχε συνάντηση με στελέχη της ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κυριακάτικη εφημερίδα σχεδόν είχε προαναγγείλει τις ανακοινώσεις της Eldorado», είπε σημείωσε ότι «πολλά κόμματα είχαν τοποθετηθεί με επιφυλάξεις για την επένδυση, όπως στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πρόεδρος της οποίας ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ πως «δεν πολιτεύεται με όρους που δεν συνάδουν σε ευρωπαϊκό κόμμα. Η ΝΔ επιλέγει να ταυτιστεί με συγκεκριμένο επιχειρηματικό συμφέρον, μεταμορφώνεται σε ένα κόμμα που προσομοιάζει στη λατινοαμερικάνικη δεξιά».

Σχόλιο: Γιάννης Μοίρας (facebook)

Πηγή: newspost.gr

One thought on “(vid) ! Ο Τζανακόπουλος αφήνει “άγαλμα” την Κοσιώνη όταν της υπενθυμίζει ότι η … πεθερά της, ήταν σφοδρή πολέμια της επένδυσης στις Σκουριές το 2012!

  1. …και η Κοσίωνη άφησε άναυδο τον Τζανακοπουλο όταν του υπενθ´υμισε οτι η γυναίκα του Μπαλτά έχει τίτλο διδακτορικού τον ίδιο με αυτό του συζύγου της. Τι σύμπτωση! Φεύ, οι αριστεροί έιναι υπεράνω της διαπλοκής και της κομπίνας.

Leave a Reply

Top