Είστε εδώ
Home > FAQ media > Κλασικός Καψής: Αποκαλεί “σταλινιστές” την “Εφ.Συν.” και (προσπαθεί να) κάνει μάθημα δημοσιογραφίας…

Κλασικός Καψής: Αποκαλεί “σταλινιστές” την “Εφ.Συν.” και (προσπαθεί να) κάνει μάθημα δημοσιογραφίας…

Ο Παντελής Καψής με ανάρτησή του στο Facebook κατηγορεί την «Εφημερίδα των Συντακτών» και την “Αυγή” ότι «έθαψαν» την είδηση για «τους πρόσφυγες στη Λέσβο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Και συνεχίζει “πάντα είχα απορία με τι είναι χειρότερο να μπλέξεις. Με σταλινικό ή με ιεροεξεταστή. Ανεπιφύλακτα με τον πρώτο.  Υγ. Κρίμα για την ΕΦ. Συν μια συνεταιριστική προσπάθεια που εκφυλίζεται σε κομματικό όργανο του χειρίστου είδους”.

Τη δική της απάντηση έδωσε η “Εφημερίδα των Συντακτών”, λέγοντας ότι ενημερώνει τον κ.Καψή “ότι η είδηση έπαιζε για πολλές ώρες σε περίοπτη θέση στη home page (πρωτοσέλιδα) και παραθέτουμε και τα σχετικά δημοσιεύματα. Το σχετικό ρεπορτάζ επίσης επί τρεις ημέρες βρισκόταν στην ίδια σελίδα και ανανεωνόταν συνεχώς.
Ενδεικτικά τα links στην ιστοσελίδα μας:

Σε ξενοδοχεία της Λέσβου ευάλωτες ομάδες προσφύγων

Ξεπαγιάζοντας στη Μόρια

Μοίρασε… ευθύνες ο Μουζάλας

Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Μόρια [ΒΙΝΤΕΟ]

Στα λευκά η Λέσβος, πανικός στον καταυλισμό

Θαμμένες στο χιόνι οι σκηνές προσφύγων στη Μόρια

Άρα προς τι το μίσος;

Ο κ. Καψής, ο οποίος μας κατηγορεί για σταλινισμό, αποτελεί μία από τις αιχμές της προπαγανδιστικής μηχανής (σταλινικού και ολοκληρωτικού τύπου), του ΣΚΑΪ, στον οποίο (πάντα με το γνωστό απορημένο ύφος) κάνει σχόλια τα οποία είναι μνημεία μονομέρειας, διαστρέβλωσης και παραποίησης της πολιτικής πραγματικότητας, αρκεί να εξυπηρετούν ένα σκοπό: να προφυλάσσουν το μιντιακό και πολιτικό σύστημα της παρακμής και να αποδίδουν στους εχθρούς του τα δικά του ανομήματα.

Ένα πραγματικό πολυεργαλείο αυτού του συστήματος!”.

Ανάλογη απάντηση δίνει και η έντυπη έκδοση της εφημερίδας στον πρώην εκπρόσωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην της Ελιάς, πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης επί Σαμαρά.

Γιατί τόσο μένος;

Πρώην διευθυντής μεγάλης εφημερίδας και νυν σχολιαστής καναλιού αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί μας, διαδικτυακά. Θα ήταν μεγάλη τιμή εάν μας έκανε κριτική ή παρατηρήσεις με βάση τη δημοσιογραφική του εμπειρία. Αυτό έχουν κάνει πολλοί πριν από αυτόν που πέρασαν από τις θέσεις που κατείχε.

Με μία μεγάλη διαφορά. Εκείνοι οι «γραφιάδες παλαιάς κοπής» μάς συμβουλεύουν με σεμνότητα και αγάπη. Δεν εκτοξεύουν χολή με ψέματα.

Θα μπορούσε να μας επιπλήξει για πολλά, όχι όμως και ότι δεν είχαμε το θέμα των προσφύγων στη Μόρια. Σχεδόν μία σελίδα πέρασε απαρατήρητη; Ενα πρώην στέλεχος εντύπου δεν διαβάζει πλέον εφημερίδες; Οσο για τους χαρακτηρισμούς που μας απευθύνει, μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Προφανώς αμείφθηκε με παχυλότατη (με πολλά μηδενικά) αποζημίωση από τον καταρρέοντα όμιλο απ’ όπου αποχώρησε γιατί οι υπηρεσίες του στη μαύρη προπαγάνδα ήταν… αξιοζήλευτες”.

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top