Είστε εδώ
Home > FAQ news > (Γιατί γελάτε κύριοι;…) Ο Κυριάκος της Siemens, του Κήρυκα και των “λειψών” Πόθεν Έσχες, μιλάει για … “συνενοχή” και “αλαζονεία” !!!

(Γιατί γελάτε κύριοι;…) Ο Κυριάκος της Siemens, του Κήρυκα και των “λειψών” Πόθεν Έσχες, μιλάει για … “συνενοχή” και “αλαζονεία” !!!

Μας κάνει πλάκα. Ή θεωρεί ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Χρησιμοποιεί τους όρους “συνενοχή” και “αλαζονεία” … δίπλα στην υπογραφή του!  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επιμένει να ΜΗΝ δηλώνει τα εισοδήματα της συζύγου του Μαρέβας στα Πόθεν Έσχες του, που ο καταδικασμένος για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην Ελλάδα ( μεχρι τώρα ) Χριστοφοράκος, “γείτονας” της συζύγου του στην Τήνο και μεγαλομέτοχος της εταιρείας real estate η οποία πούλησε την βίλα στην Τήνο στην Μαρέβα, ζήτησε από την Siemens Γερμανίας να του κάνουν δώρο τον εξοπλισμό του γραφείου του, το οποίο ξέχασε επί 6 χρόνια να εξοφλήσει, που επί 11 χρόνια δεν αποπλήρωνε το θαλασσοδάνειο του Κήρυκα Χανίων στην Πειραιώς του Μιχ Σάλλα, ο Κυριάκος των 3 Μνημονίων και των 15.000 απολύσεων … χρησιμοποιεί την λέξη “συνενοχή” κατά του … ΣΥΡΙΖΑ!!!

Και όχι μόνον! Ο πολιτικός που δήλωσε ανεπαίσχυντα μέσα στη Βουλή ότι ο ίδιος “υπήρξε πολιτικός κρατούμενος  … 6 μηνών!!! ” ( γιατί γελάτε κύριοι ) και που απευθύνεται με απαξιωτικό τρόπο στον Πρωθυπουργό επαιρόμενος  εγω κ Τσίπρα έχω τρία πτυχία από το Χάρβαρντ και όχι από το Πολυτεχνείο“,  ενώ μιλάει για “Αριστεία” εκτελώντας την ελληνική ορθογραφία στη δήλωσή του στην Εφορία και στις αναρτήσεις του στους λογαριασμούς του, ο άνθρωπος αυτός, χρησιμοποιεί και τον όρο … “αλαζονεία” για τον ΣΥΡΙΖΑ !!!

Δεν του είπε κανείς ότι δεν θα πρέπει να βάζει ποτέ στο ίδιο κείμενο , δίπλα – δίπλα με την υπογραφή του, αυτούς τους δύο όρους;  …

Αναλυτικά το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Παραπολιτικά:

Πέρσι την 10η Ιανουαρίου, πάνω από 400.000 ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.

Η εντολή τους ήταν ξεκάθαρη: να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που θα δώσει την αξιόπιστη και αποτελεσματική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα μας. Πρόκειται για μια εντολή, που μέρα με την μέρα υλοποιούμε. Η ιδέα ότι μπορούσε μέσα σε ένα χρόνο η Νέα Δημοκρατία, ένα μεγάλο συστημικό πολιτικό κόμμα, να ανανεωθεί και να καταφέρει να αποπνεύσει φρεσκάδα και ελπίδα για την Ελλάδα, ηχούσε για πολλούς σαν φενάκη. Πλέον είναι καθημερινότητα. Στην προσπάθειά μας αυτή εντάσσονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κυβερνητικού μας προγράμματος.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της κοινής λογικής και του μέτρου έχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς. Περιμένουν να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, να τη νοικοκυρέψουμε, να χτίσουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ισχυρή, ανταγωνιστική στην καρδιά της Ευρώπης. Να κινητοποιήσουμε προς το σκοπό αυτό όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Δίχως περιχαρακώσεις και διαιρέσεις του χθες.

Προσδοκούν να βάλουμε τέλος στον άκρατο λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και στους τυχοδιωκτισμούς που τόσο στοίχισαν – και εξακολουθούν να στοιχίζουν στη χώρα. Να τελειώνουμε με τα ψέματα.

Αυτήν την εντολή υπηρετεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς, με αντιπολιτευτικό λόγο, που είναι ταυτόχρονα και προγραμματικός.

Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης. Να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες. Όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Συναίνεση όμως πάνω σε ψέματα, αναξιόπιστες πολιτικές και κυρίως πάνω σε παιχνίδια με τις τύχες της χώρας και των Ελλήνων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Γιατί μια τέτοια συναίνεση είναι συνενοχή.

Στον έναν χρόνο που πέρασε, συντελέστηκαν σημαντικές οργανωτικές αλλαγές που μας επέτρεψαν να λειτουργήσουμε αποτελεσματικότερα. Ανοίγουμε τις πόρτες του κόμματος για να μπει οξυγόνο μπολιάζοντας τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό με φρέσκα στελέχη, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη νέα γενιά.

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε ουσιαστικά σε πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Πορευόμαστε ως δυναμική και ταυτόχρονα υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ετοιμάζουμε με ταχύτατο ρυθμό τις προγραμματικές μας προτάσεις γιατί είναι πεποίθησή μας ότι η πολιτική αλλαγή στη χώρα είναι απολύτως επιβεβλημένη. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων σήμερα υποφέρει από την διαρκή πτώση του βιοτικού επιπέδου, την ανασφάλεια που κυριαρχεί, από την ανεργία και την υπερφορολόγηση, μαζί με την μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία. Τις εκλογές τις επιβάλλει η ίδια η πραγματικότητα στη χώρα σήμερα.

Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες με τη βεβαιότητα ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Η βασική προϋπόθεση σήμερα είναι να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Να εργαστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τα παιδιά όλων των Ελλήνων.

Γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να αναλάβω ούτε μια δέσμευση που δεν είμαι σε θέση να υλοποιήσω. Και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που συντελείται σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου. Η ασυμβίβαστη υπηρέτηση της αλήθειας ως κύριο πολιτικό πρόταγμα.

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει για το καλό όλων των πολιτών. Αυτό το χρόνο πετύχαμε πολλά, αλλά ξέρουμε ότι οι μεγάλες προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας.

Με σοβαρότητα. Χωρίς αλαζονεία, εκφράζοντας την σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάταξης της πατρίδας μας.

Leave a Reply

Top