Είστε εδώ
Home > FAQ news > Γιάνης Βαρουφάκης: “Σκοπός μου ήταν να απομονώσω τον Στουρνάρα …” !

Γιάνης Βαρουφάκης: “Σκοπός μου ήταν να απομονώσω τον Στουρνάρα …” !

«Εκείνο το βράδυ στο διαμέρισμα του Αλέξη, το σχέδιο έγινε απολύτως αποδεκτό, απ’ όλους, στο βαθμό να μού το ζητήσουν και εγγράφως. Τούς έστειλα δεκασέλιδο έγγραφο με τις τεχνικές προδιαγραφές» δήλωσε κ. Βαρουφάκης και σημείωσε πως παρόντες σε εκείνη την συνάντηση ήταν ο Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τον Γ Αυτιά ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή του σχεδίου παράλληλων πληρωμών προϋπέθετε την απομόνωση του διοικητή της Τράπεζαςς της Ελλάδος με αλλαγή του νομικού πλαισίου της ΤτΕ και κούρεμα ομολόγων ύψους 27 δισ. ευρώ. «Όχι, δεν θα ενημέρωνα τον Στουρνάρα, σε καμία των περιπτώσεων δεν τον αφορά, το υπουργείο Οικονομικών θα το έκανε αυτό, είπε ενώ πρόσθεσε: «Δεν παρεμβαίνω στο έργο της ΤτΕ και απαιτώ να μην επεμβαίνει στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής που δεν την αφορούν».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το πρόγραμμά του δεν στόχευε στην αντικατάσταση του ευρώ, με ένα παράλληλο νόμισμα, όπως θέλουν να λένε κάποιοι, αλλά στο εισαχθεί ένα συμπληρωματικό σύστημα πληρωμών, στην περίπτωση που η σύγκρουση με τους δανειστές οδηγούσε στην απομόνωση της Ελλάδας.

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top