Είστε εδώ
Home > FAQ news > Διαδικασίες fast track για τις οπτικοακουστικές παραγωγές … @MCF_MCacoyannis

Διαδικασίες fast track για τις οπτικοακουστικές παραγωγές … @MCF_MCacoyannis

Την πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών παρουσίασε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ( #MCF ) , ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ο οποίος μέσα στην ημέρα παρουσίασε την πρωτοβουλία, σε πρέσβεις και σε εκπροσώπους ξένων χωρών στο υπουργείο του, σε tweet του αναφέρει συγκεκριμένα: «Σήμερα δεν εξαγγέλλουμε απλά… Αναδεικνύουμε κάτι που είναι ήδη πραγματικότητα. Έπρεπε η χώρα μας να έχει ήδη κάνει αυτό το βήμα. Η πολιτεία δεν είχε αφιερώσει ούτε κόπο ούτε πόρους γι’ αυτόν τον τομέα. Αυτό άλλαξε».

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο, ο Ν. Παππάς μίλησε για τις διαδικασίες fast track που θα ακολουθηθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το σχέδιο κινήτρων έχει συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς. Σαράντα πέντε ημέρες μετά την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης, πρέπει να υπάρχει απάντηση αν γίνεται αποδεκτή ή όχι. Πρόκειται για ένα διαφανές πλαίσιο. Χωρίς γκρίζες ζώνες».

O Υπουργός #MinDigitalGr Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του σχεδίου κινήτρων:
🔹Χρονικοί περιορισμοί-απάντηση 45 ημέρες μετα την e-κατάθεση αίτησης
🔹Απλή διαδικασία – Διαφανές πλαίσιο
🔹Δυνατότητα επιστροφής 25% των δαπανών που γίνονται στην Ελλάδα

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, καλώντας τον καλλιτεχνικό κόσμο να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία, είπε ότι «το σχέδιο κινήτρων για τις οπτικοακουστικές παραγωγές έχει κάποια εξαιρετικά πλεονεκτήματα. 75 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Αγκαλιάστε το, βοηθήστε το να αναπτυχθεί…» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

«Ο κλάδος της δημιουργίας μπορεί να παίξει ρόλο ατμομηχανής, να πολλαπλασιάσει τα θετικά μηνύματα. Ο κλάδος μπορεί να γίνει κλάδος αιχμής, για μια Ελλάδα που ανακάμπτει… Ας γυρίσουμε μαζί σελίδα!» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Διαδικασίες fast track για τις οπτικοακουστικές παραγωγές … @MCF_MCacoyannis

Leave a Reply

fifteen − 3 =

Top