Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απάντηση Τσακαλώτου στα δημοσιεύματα: Τα αυτιά μου είναι όπως τα έχετε συνηθίσει και αγαπήσει!

Απάντηση Τσακαλώτου στα δημοσιεύματα: Τα αυτιά μου είναι όπως τα έχετε συνηθίσει και αγαπήσει!

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα είναι ανακούφιση για το Σώμα, όπως είναι και για μένα, ότι, όπως θα έχετε προσέξει, δεν έχουν μεγαλώσει τα αφτιά μου τις τελευταίες τρεις ημέρες», απάντησε δηκτικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες του… τράβηξαν τα αφτιά.

«Διαβάζω ότι πήγα στις Βρυξέλλες και μου τράβηξαν τα αφτιά για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει. Καμία συζήτηση δεν έγινε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Διαβάζω ότι μας τράβηξαν τα αφτιά για τα προαπαιτούμενα και επειδή έχουμε καθυστερήσει, ότι μας έβαλαν καινούργια προαπαιτούμενα. Αλλά οι δημοσιογράφοι που το λένε αυτό δεν έχουν διαβάσει καν τις ανακοινώσεις της ΕΕ, ότι ήταν 113 προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος του προγράμματος και 95 που προσπαθούμε να τα κάνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και δεν έχει αλλάξει τίποτε πάνω σε αυτό. Διαβάζω ότι μου τράβηξαν τα αφτιά και επειδή καταθέτουμε νομοσχέδια, χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει. Πρέπει να σας πω ότι ούτε και γι’ αυτό έγινε οποιαδήποτε αναφορά στις Βρυξέλλες και στη συνάντηση που είχα εγώ και ο Γιώργος Χουλιαράκης με τον Πιέρ Μοσκοβισί», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικά για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που συζητιέται στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση το έχει δείξει στους θεσμούς, και «μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις», αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι πως δεν υπάρχει καθόλου back tracking, και ότι είναι ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο που διευρύνει τα δικαιώματα με έναν τρόπο που πρέπει να έχει βαθιά υποστήριξη.

«Πρέπει να σας πω ότι δεν έγινε καμία αναφορά με τον κ. Μοσκοβισί σε αυτό το νομοσχέδιο, ούτε και σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο που να έχουμε καταθέσει, και ότι μας ζητάνε, όπως διαβάζω, ότι πρέπει να το πάρουμε πίσω» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Αυτό σας λέω και άρα τα αφτιά μου είναι όπως τα έχετε συνηθίσει και όπως τα έχετε… αγαπήσει».

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε, δε, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι μέρος της στρατηγικής εξόδου από την κρίση και «δεν είναι ένα νομοσχέδιο, όπως γράφεται, πριν από τη ΔΕΘ για λόγους εντυπωσιασμού». «Αυτό το νομοσχέδιο βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που οραματιζόμαστε για πώς βγαίνουμε από την κρίση. Είναι μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ώστε όταν θα βγούμε από την κρίση, να βγούμε με αρχές, με αξίες και θεσμούς που δεν θα μας επιστρέφουν στο οικονομικό μοντέλο προ του 2009» τόνισε και επανέλαβε ότι λόγοι της κρίσης ήταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και οι ανισότητες.

 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top