Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τζουμάκας στην “Άλλη Διάσταση”: Το ΚΙΝΑΛ είναι δεξιό κόμμα, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ – Ο Μητσοτάκης λέει ό,τι έλεγε ο πατέρας του το ’90: Έχεις λεφτά; Αγοράζεις υγεία, αλλιώς ψόφο! (vid)

Τζουμάκας στην “Άλλη Διάσταση”: Το ΚΙΝΑΛ είναι δεξιό κόμμα, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ – Ο Μητσοτάκης λέει ό,τι έλεγε ο πατέρας του το ’90: Έχεις λεφτά; Αγοράζεις υγεία, αλλιώς ψόφο! (vid)

Ποταμός ήταν ο Στέφανος Τζουμάκας που βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” με τον Κώστα Αρβανίτη την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Ο πρώην βουλευτής μίλησε για όλα, από την πορεία της οικονομίας, τα αίτια της κρίσης, την ανάγκη ριζικού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ομοσπονδία, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Εξαπέλυσε ωστόσο και τα βέλη του στο ΚΙΝΑΛ, καθώς απαντώντας, σε ερώτηση του Κ.Αρβανίτη τι σχέση έχει σήμερα με το ΚΙΝΑΛ με το ΠΑΣΟΚ του 1973, του 1973 ακόμα και του 1981 και με τη διάσπαση, είπε αφοπλιστικά “καμία”!

Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα δεξιό κόμμα του οποίου οι ηγεσίες, ακόμα και όσες είναι ακόμα εκεί, έβλαψαν μετά το 2010 τη χώρα και όταν οι ηγεσίες βλάπτουν τη χώρα πρέπει να ζητούν συγγνώμη και να πάνε στο σπίτι τους! Χωρίς περιστροφές“, συνέχισε.

Και όταν ο Κ.Αρβανίτης του αντέταξε ότι “εσύ πήγες σπίτι σου, δεν πήγαν αυτοί”, ο Στέφανος Τζουμάκας είπε ότι “ο καθένας έχει το δρόμο του, εγώ είμαι στον προοδευτικό χώρο, ούτε ψήφισα, ούτε στήριξα, ούτε εφάρμοσα νεοφιλελεύθερες πολιτικές και δεξιές πολιτικές. Και αυτό ήταν θέση μου, θα μπορούσα να κάνω το αντίθετο αν ήθελα να είμαι στους αξιωματούχους, τους ξεπουλημένους , τους αγορασμένους και τους ηττημένους και τους προσκυνημένους, είναι θέμα αντίληψης αυτό“.

“Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραψε όμως μνημόνιο;” τον ρώτησε ο Κ.Αρβανίτης. “Φυσικά” απάντησε ο Στ.Τζουμάκας, “αλλά τη χώρα δεν την έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΝΤ, την έβαλε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό έγκλημα, δεν είναι απλώς λάθος. Δεν έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, αναγκάστηκε, για μένα έπρεπε να ακολουθήσει άλλη πολιτική. Όχι πρώτο θέμα τα δημόσια οικονομικά, πρώτα η οικονομία, όχι το αποτέλεσμα”.

Κατηγόρησε ακόμα τους “πασόκους και τους νεοδημοκράτες”, όπως είπε χαρακτηριστικά, για την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ αναφέρθηκε και στον Μητσοτάκη λέγοντας “μας τα έλεγε ο πατέρας Μητσοτάκης το ’90 που ήρθε, μας τα λεει και ο γιος του τώρα: έχω λεφτά; αγοράζω παιδεία. Δεν έχω; πίσω στη σειρά, μικρομεσαίος εργαζόμενος. Έχω λεφτά; Αγοράζω υγεία. Δεν έχω; Ψόφο! Έχω λεφτά; αγοράζω κοινωνική ασφάλιση. Δεν έχω; θα πάρω και αντίστοιχη σύνταξη”.

Leave a Reply

three × two =

Top