Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τουλουπάκη καλεί Λοβέρδο: Την Παρασκευή θα καταθέσει ως ύποπτος παθητικής δωροδοκίας ο πρώην Υπουργός Υγείας

Τουλουπάκη καλεί Λοβέρδο: Την Παρασκευή θα καταθέσει ως ύποπτος παθητικής δωροδοκίας ο πρώην Υπουργός Υγείας

Το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής καλείται από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κλήθηκε ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέδος για να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης για την υπόθεση της Νovartis.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που καλείται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να καταθέσει ανωμοτί για το σκάνδαλο Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη είχε διαβιβάσει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον φάκελο της Νovartis στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να του σταλεί κλήση για να εξεταστεί ως ύποπτος, ενώ στο διαβιβαστικό περιγραφόταν η πράξη της δωροδοκίας για την οποία ο πρώην υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δικαίωμα την Παρασκευή να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και για να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής των έγγραφων εξηγήσεών του.

Παράλληλα, επεστράφη από τη Βουλή στην Εισαγγελέα Διαφθοράς και η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων, μετά την άρση της ασυλίας του απ΄οτη Βουλή. Η υπόθεση αορά τη ζημία που υπέστη ο ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις, με τον Μ.Σαλμά να αναμένεται να λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα κλήση για να δώσει εξηγήσεις στην Εισαγγελία Διαφθορας.

Leave a Reply

Top