Είστε εδώ

Τώρα: “Έδωσε” το … τεχνικό ok το EWG για την συμφωνία – πακέτο τη Δευτέρα! Πλήρης δικαίωση του the faq που έγραφε για χέρι-χέρι μηχανισμού με χρέος!

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22.30′ το βράδυ της Τετάρτης η τηλέδιάσκεψη του EuroWorkingGroup με … “πράσινο φως” από τεχνικής πλευράς, στο Eurogroup της Δευτέρας να προχωρήσει με βάση την ατζέντα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα το γραφείο του Ντάισελμπλουμ, και που δεν είναι άλλη από εκείνη που έγραψε πρώτο το the faq τη Μεγάλη Πέμπτη όταν ανακοινώθηκε το Eurogroup της Δευτέρας 9/5 : Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και του μηχανισμού Αυτόματης Διόρθωσης Δημοσιονομικών αποκλίσεων ( μηχανισμός για τα «προληπτικά μέτρα» ), πακέτο με το ελληνικό χρέος. Δηλαδή για πρώτη φορά από την ώρα που υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, θα ξεκίνήσει η συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν το πρώτο πρόγραμμα σωτηρίας. Η αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Στο επίκεντρο της σημερινής τηλεδιάσκεψης που συμμετείχε και ο αν ΥπΟικ Γιώργος Χουλιαράκης βρέθηκε το σύνολο των μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς και ο μηχανισμός για τα «προληπτικά μέτρα» που ζητά το ΔΝΤ.
Νωρίτερα οι Βρυξέλλες είχαν ανακοινώσει ότι ,θα τεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι, στο Eurogroup της Δευτέρας, το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία εκτός από τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις ( προληπτικός μηχανισμός … ) και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *