Είστε εδώ
Home > FAQ news > Το τέλος της απάτης και της … αυταπάτης! Για πρώτη φορά δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας για μεγάλο μέσο, μειώνει τόσο πολύ την “ψαλίδα”

Το τέλος της απάτης και της … αυταπάτης! Για πρώτη φορά δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας για μεγάλο μέσο, μειώνει τόσο πολύ την “ψαλίδα”

Ελευθερη πτώση για τη ΝΔ! Νέα δημοσκόπηση – κόλαφος για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που καταγράφει και την οργή των πολιτών για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει με ευθύνη της.

Η έρευνα της MRB που έγινε για λογαριασμό του newsbomb.gr, παρουσιάζει για πρώτη φορά να κλείνει τόσο πολύ η “ψαλίδα” καθώς η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 7,4%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,4%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ MRB

Σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2021, καταγράφεται κλείσιμο της ψαλίδας κατά 3,6%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΔΕΚ 2021 MRB

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜεΡΑ25 3,1% ενώ στο 18,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες καταγράφεται στη δημοσκόπηση της MRB, στις απαντήσεις που έδωσαν για το εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το 77,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως να ανταπεξέλθει ή δυσκολεύεται πάρα πολύ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δηλώνει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα το 72,5% όσων ψήφισαν ΝΔ το 2019. Αντίστοιχα ποσοστό που είναι πολύ κοντά στο 81,1% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν, επίσης, ότι δεν τα καταφέρνουν.

Οι πολίτες κρίνουν στο σύνολό τους αρνητικά και μη αποτελεσματικά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.

Σίγουρα μη αποτελεσματικά και μάλλον μη αποτελεσματικά τα θεωρεί το 75,2% ενώ την ίδια γνώμη έχει  το 59% των πολιτών που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ το 2019.

Το 59,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από όσα μπορούσε να λάβει για να ανακουφίσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είναι ενδεικτικό ότι το 42,8% όσων το 2019 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από αυτά που της επέτρεπε η οικονομία και το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 61,8% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,1%. Για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 68% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 26,3% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά.

Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,3% ευνοϊκών απόψεων και 45,1% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 31% ευνοϊκές γνώμες και 47% όχι ευνοϊκές γνώμες.

Με πληροφορίες από avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top