Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Το “πονηρό” πλασάρισμα μίας (ακόμα) δημοσκόπησης

Το “πονηρό” πλασάρισμα μίας (ακόμα) δημοσκόπησης

Άλλη μία δημοσκόπηση κυκλοφόρησε από χθες το βράδυ, αυτή της Marc για το “Πρώτο Θέμα” και αμέσως όπως ήταν αναμενομενο, έγινε “σημαία” από τα ΜΜΕ-συνήθεις υπόπτους αφού (οποία έκπληξη…) δίνει διαφορά 13,1% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει βέβαια μία μικρή λεπτομέρεια που τεχνηέντως αποσιωπάται ή έστω μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στη μέτρηση – “κόλαφο” της Marc: ότι το αποτέλεσμα αφορά βουλευτικές  εκλογές αλλά στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Αθήνας, ενώ έχει και επιμέρους στοιχεία για το Δήμο Αθηναίων, όπου δίνει συντριπτικό προβάδισμα στον (βρειτε σύννεφο να πέσετε…) Κώστα Μπακογιάννη.

Επισημαίνοντας λοιπόν, το “πονηρόν” του πράγματος, στο να πλασάρεται ως πανελλαδική (ή έστω να αποκρύπτεται η εκλογική περιφέρεια που διενεργήθηκε υποτίθεται η δημοσκόπηση) όπως θα ήθελε διακαώς σίγουρα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Α’ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είχαν σχεδόν ισόπαλα ποσοστά. Συγκεκριμένα, είχε 31,55% ο ΣΥΡΙΖΑ και 31,12 η Νέα  Δημοκρατία,άρα δεν υπήρχε η διαφορά του 7,5% όπως πανελλαδικά.

Επίσης, το να δίνει η Marc στη ΝΔ, από 31,12% που είχε στην Α’ Αθηνας το Σεπτέμβριο του 2015, 31,2% σε τηλεφωνική έρευνα (δηλαδή πιο ηλικιωμένους ψηφοφόρους) δεν αποτελεί και καμιά συγκλονιστική πορεία νίκης για τη ΝΔ, ενώ σε πανελλαδική προβολή, τα ποσοστά αυτά ανέρχονται σε 27,7%…

Leave a Reply

Top