Είστε εδώ

Την Πέμπτη, που απεργούν οι δημοσιογράφοι, “τελειώνουν τα … Mega ψέμματα” !!!Ποια τύχη περιμένει ΔΟΛ, Πήγασο,Ίριδα

Αυτήν την Πέμπτη, 7 Απριλίου, την ημέρα που δεν θα δουλεύουν οι δημοσιογράφοι λόγω συμμετοχής της ΕΣΗΕΑ στη γενική απεργία, στην έκτακτη γενική συνέλευση θα κλείσει οριστικά ο κύκλος των … καθυστερήσεων, στην τύχη που θα έχει το Mega! Η θα μπουν τα 15 εκατ της ΑΜΚ, που δεν επαρκούν και έχοντας ως εντελώς αβέβαιαη την προοπτική αν θα καταφέρει να πάρει την μία από τις τέσσερεις άδειες λειτουργίας, πληρώνοντας μάλιστα και το νέο ποσό μετρητοίς και εφάπαξ, ή, θα οδηγηθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης από τις δανειοδότριες τράπεζες. Τράπεζες που ήδη είναι υπόλογες για τον τρόπο που δανειοδοτούσαν τόσα χρόνια το κανάλι, αλλά και για την … ασυνήθιστη ανοχή που δείχνουν εδώ και 4 μήνες στις διαδοχικές αποτυχημένες πριοσπάθειες ΑΜΚ!!!  
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι typologies.gr την Πέμπτη οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να αποφασίσουν για μια νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 – 25 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες έναντι του Δημοσίου και των προμηθευτών, όπως και η μισθοδοσία, μαζί με το κόστος απόκτησης της άδειας εθνικής εμβέλειας.  Προϋπόθεση είναι οι τράπεζες να αποδεχθούν το σχέδιο που θα καταθέσει η εταιρεία για να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του δανείου. Σε διαφορετική περίπτωση, το δάνειο των 88 εκατ. ευρώ θα «κοκκινίσει» και θα ξεκινήσει άλλη διαδικασία για την αναζήτηση επενδυτή από τις τράπεζες. Το κρίσιμο σημείο είναι το «δέσιμο» των δανείων του Mega με εγγυήσεις και δάνεια σε ΔΟΛ, Πήγασο και Ίριδα. Ενδεχόμενη αρνητική απόφαση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις αυτές και ως αποτέλεσμα θα «κοκκινίσουν» δάνεια περίπου 600 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ.
Να σημειωθεί ότι το Mega χρωστάει 30 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και 88 εκατ. ευρώ στο ομολογιακό δάνειο. Αν γίνει η αύξηση του κεφαλαίου, το σύνολο των υποχρεώσεων σε τράπεζες και προμηθευτές θα ρυθμιστεί, παράλληλα με ένα σχέδιο αλλαγών στη λειτουργία του Mega, με μειώσεις μισθών, περικοπές, απολύσεις και αλλαγές στη φιλοσοφία του προγράμματος. Η εκτίμηση είναι πως το Mega χρειάζεται τρία χρόνια για να ανακάμψει. Πάντως, λόγω της κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν δημοσίευσε ισολογισμό για τη χρήση του 2015.
Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα στο Mega, που οι τράπεζες έχουν πάρει ακόμα και τον έλεγχο του ταμείου! Έτσι, κάθε μήνα πληρώνουν τα Ταμεία και την Εφορία (ΦΠΑ κ.λπ.), που η μη πληρωμή τους αποτελεί ποινικό αδίκημα, και αν περισσέψουν χρήματα πληρώνουν και τους εργαζομένους!
Για τον λόγο αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία του καναλιού, οι υψηλόμισθοι υπάλληλοι (όσοι παίρνουν πάνω από 3.000 ευρώ τον μήνα) δεν πληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή το δεκαπενθήμερο, ενώ όσοι παίρνουν από 1.500 ευρώ και κάτω πήραν έναντι. Στους εργαζομένους ανακοινώθηκε ότι θα εξοφληθούν το δεκαπενθήμερο στις 11 του μήνα.
 
Πηγή: typologies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *