Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Τεράστια απάντηση Τσίπρα στον Ερντογάν στις “εξυπνάδες” για τη Λωζάνη: “Να ψάξουμε να βρούμε την … Ιαπωνία”

(vid) Τεράστια απάντηση Τσίπρα στον Ερντογάν στις “εξυπνάδες” για τη Λωζάνη: “Να ψάξουμε να βρούμε την … Ιαπωνία”

Τεράστια απάντηση Τσίπρα στις “ανατολιτικες εξυπναδες” Ερντογάν για τα περί “παλιάς και ξεπερασμένης συνθήκης Λωζάνης που χρειλαζεται επικαιροποιηση και η οποία – δηθεν – ήταν γενικόλογη αφου περιέλαμβανε 9 χώρες, αναμεσα τους και την Ιαπωνία…”: ” Αν θέλει αναθεωρήση της Συνθήκης της Λωζάνης ο κ Ερντογάν, τοτε θα έπρεπε να ψαξουμε να βρούμε και τις άλλες … 9 χώρες που όπως λέει συμμετείχαν, ακόμα και την Ιαπωνία ,,, για να την πραγματοποιήσουμε”!!! Με απλη διπλωματική γλώσσα … “τον ρούμπωσε” !

Πιο συγκεκριμένα ο Αλ. Τσίπρας απάντησε:
“Είμαστε γείτονες και πρέπει να συζητάμε. Σήμερα με τις δηλώσεις του εδώ, συνειδητοποιώ πως μάλλον το προηγούμενο διάστημα μάλλον δεν είχε γίνει αντιληπτό τι ζητάει. Αν τη ζητούσε αναθεώρηση, θα έπρεπε να ψάξουμε την Ιαπωνία για να συμφωνήσει. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα. Ακόμα και στο ζήτημα που έθεσε για τη Θράκη, μίλησε για ορθή τήρηση όχι αναθεώρηση. Η μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη και η ελληνική στην Τουρκία, πρέπει να αποτελέσει μοχλό έλξης. Με την ευκαιρία να πω ότι η δική μας κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες και ευαισθησία σε κάθε είδους μειονότητα”.

Ο Τούρκος πρόεδρος ειχε δηλώσει πιο πριν για τη συνθήκη της Λωζανης : “Για τη συνθήκη της Λωζάνης γίνεται μεγάλη κουβέντα για αναδιαμόρφωσή της. Υπεγράφη από 11 χώρες. Υπέγραψε και η Ιαπωνία, η Βουλγαρία, η Αγγλία. Όλες αυτές τις χώρες την υπέγραψαν. Υπάρχουν προβλέψεις μόνο ως προς το Αιγαίο; Τίποτα για τα μειονοτικά μας θέματα; Για το μειονοτικό καθεστώς που διέπει αμφότερες μειονότητες; Στη δυτική Θράκη έχουμε θρησκευτικές μειονότητες. Στο θέμα αυτό πρέπει να γίνουν νέες σκέψεις και σχετικά με την συνθήκη της Λωζάνης. Για την μειονότητα, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα φτάνει τα 15.000 ευρώ, ενώ στη δυτική Θράκη μετά βίας τα 2.5000 ευρώ. Υπάρχει χάσμα.

Υπάρχει θέμα επίσης με τον αρχιμουφτή. Είναι διορισθείς. Η συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει ότι πρέπει να εκλέγεται. Η Ιερά Σύνοδος εκλέγει τον Οικουμενικό Πατριάρχη”, τόνισε ο Ερντογάν!

Leave a Reply

Top