Είστε εδώ

Στέλνει στο “σκαμνί” για τα Τέμπη ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καραμανλή! Καταθέτει αύριο το κατηγορητήριο για τη σύσταση Προανακριτικής – Οι 10 σοβαρές ενδείξεις ενοχής που δύσκολα θα απορρίψει η ΝΔ

Το κατηγορητήριο για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον μοιραίο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βρίσκεται πίσω από το έγκλημα στα Τέμπη, καταθέτει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο κατηγορητήριο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έχει τελέσει τα εγκλήματα της Έκθεσης κατ’ άρθρο 306 παρ. 2 ΠΚ και της Διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατ’ άρθρο 291 παρ. 1 δ) και στ), με τις ακόλουθες επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις και παραλείψεις:

1.    Ο Κώστας Καραμανλής εξέδωσε στις 30-5-2022 Υπουργική Απόφαση με την οποία αυθαίρετα άλλαξε προϋποθέσεις για τον ορισμό Σταθμάρχη.
2.    Ο Κώστας Καραμανλής, αν και γνώριζε ότι το  τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα είχε καταστραφεί από πυρκαγιά τον  Ιούλιο 2019, δεν έδωσε εντολή για την αποκατάσταση της ζημίας.
3.    Ο Κώστας Καραμανλής αν και γνώριζε ότι ήταν αναγκαία η υπηρεσία δύο σταθμαρχών στους κεντρικούς σταθμούς, αποδέχθηκε την λειτουργία αυτών μόνο με ένα σταθμάρχη.
4.    Ο Κώστας Καραμανλής αν και γνώριζε την παύση από το 2020 της λειτουργίας του δευτεροβάθμιου οργάνου ελέγχου και ρύθμισης της κυκλοφορίας στην οδό Καρόλου(Αθήνα), ουδέν έπραξε για την επαναλειτουργία του που ήταν αναγκαία για την ασφάλεια των συγκοινωνιών.
5.    Ο Κώστας Καραμανλής αν και γνώριζε ότι το σύστημα επικοινωνίας GSM-R  ήταν έτοιμο από τον Ιούλιο 2022 δεν το έθεσε σε λειτουργία.
6.    Ο Κώστας Καραμανλής το έτος 2021 παρέτεινε για άλλα τρία χρόνια την  υλοποίηση της σύμβασης 717 αν  και γνώριζε ότι αυτό οδηγούσε στην καθυστέρηση ενεργοποίησης του συστήματος ETCS αυτόματης πέδησης των τρένων.
7.    Ο Κώστας Καραμανλής δεν θέσπισε νέους Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας ως όφειλε βάσει των οδηγιών 2016/797 και 2016/798, παραβιάζοντας τα άρθρα 59 και 60 του . 4632/2019
8.    Ο Κώστας Καραμανλής αγνόησε την Εμπιστευτική Επιστολή που του απεστάλη προσωπικά στις  6-9-2021 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητή Φ. Τσαλίδη με την οποία αυτός επεσήμανε τον «ορατό πλέον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μέγιστης σοβαρότητας».
9.    Ο Κώστας Καραμανλής αγνόησε τις συγκεκριμένες υποδείξεις σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας των συγκοινωνιών μέσων σταθερής ασφάλειας που περιέχονταν στις από 7-9-2021, 9-3-2022, και 1-11-2012 Εξώδικες Δηλώσεις – Γνωστοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, των οποίων είχε λάβει προσωπικά ο ίδιος γνώση!
10.    Ο Κώστας Καραμανλής αγνόησε τις υποδείξεις του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του οποίου είχε λάβει γνώση από τις 4-10-2021.

κατηγορητήριο Καραμανλής Τέμπη ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *