Είστε εδώ

Στήλη Άλατος: Το μήνυμα “από τα κατω” που είναι εντολή για το πολιτικό προσωπικό των δύο κομμάτων της κεντροαριστεράς και … ποιοι “βλέπουν” αυτόνομο ψηφοδέλτιο με Χαρίτση στις ευρωεκλογές

Τιμημένοι μου αναγνώστες, η Στήλη Άλατος, δεν είναι ο μάντης Κάλχας, απλές εκτιμήσεις κάνω, όσον αφορά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θέλω να σας διαβεβαιώσω όμως ότι μετά από αυτό το αποτέλεσμα στην Αθήνα , στην Θεσσαλία, στην Θεσσαλονίκη και στο Χαλάνδρι, αποτελεί μήνυμα και για τον Μητσοτάκη και για τις ηγεσίες του Συριζα και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και καλά μου παιδιά , όπως έχει γράψει τις τελευταίες ημέρες το επίσημο The FAQ, μπορεί ο Κασσελάκης να πήρε το μήνυμα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν το πήραν. Ας πούμε για παράδειγμα, κάποιοι από την μειοψηφία του Συριζα και ο Νίκος ο Ανδρουλάκης. Θα πρέπει να το προσέξουν αυτό και να διαβάσουν καλά το μήνυμα της κάλπης, για να μην βρεθούν για μια ακόμη φορά προ εκπλήξεων…

Οι πολίτες έδειξαν το μονοπάτι της συνεργασίας στο πολιτικό προσωπικό της αντιπολίτευσης

Έτσι ακριβώς είναι καλά μου παιδιά. Η βάση απαιτεί, οι πολίτες, (που κι εγώ η βαριόμοιρη η Στήλη Άλατος, μας έχω ξεχ@σει άπειρες φορές για τις μα@ακίες που κάνουμε, όταν στεκόμαστε πίσω από το παραβάν) μίλησαν και έστειλαν ένα μήνυμα “από τα κάτω” … που όμως ενέχει ρόλο εντολής, στο πολιτικό προσωπικό της χώρας και κυρίως στις προοδευτικές δυνάμεις. Το πιάσατε το υπονοούμενο τιμημένοι μου αναγνώστες, δεν γράφω για ηγεσίες, αλλά για πολιτικό προσωπικό και εν ευθέτω χρόνω, θα επανέλθω.”
Η συζήτηση λοιπόν, όσο κι αν δεν το θέλει ο Νίκος, αλλά και το σύστημα εξουσίας, που είδε τον εκλεκτό του, να χάνει τον βηματισμό του “βασιλιά Ήλιου”, που χρησιμοποιεί για να περπατάει (μόνο στην Ελλάδα, γιατί έξω ακολουθεί το βήμα που του επιβάλλουν οι άλλοι κι αυτό μόνο αυτοκρατορικό ή βασιλικό δεν είναι), ξεκίνησε. Από την βάση ξεκίνησε τιμημένοι μου αναγνώστες, από τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Χαλανδρίου, ακόμα και του Πειραιά (νεοδημοκράτη τον Γιάννη τον Μόραλη δεν τον λές)  κι αυτό είναι πάντα το κρίσιμο στοιχείο, που καθορίζει τις αλλαγές. Ο λαός, οι πολίτες ζητούν την ανατροπή και βάζουν το πλαίσιο στις πολιτικές δυνάμεις, ανοίγουν το μονοπάτι, για να το φτιάξουν δρόμο. Αυτό αποδεικνύει η νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα, του Κουρέτα στην Θεσσαλία, του Σίμου του Ρουσσου στο Χαλάνδρι, του Πελετίδη στην Πάτρα (όσο κι αν αυτό χαλάει το ΚΚΕ, στο ίδιο μήνυμα περιλαμβάνεται και ο Πελετίδης), του Αγγελούδη στην Θεσσαλονίκη και όλων των υποψηφίων που στηρίχθηκαν από τις προοδευτικές δυνάμεις, απέναντι στο σύστημα Μητσοτάκη.
Ναι τιμημένοι μου αναγνώστες, είναι απέναντι στον λαό το σύστημα Μητσοτάκη. Όσοι δεν το βλέπουν αυτό ή όσοι έχουν άλλες προτεραιότητες ή σχεδιασμούς, μάλλον συμπαρατάσσονταιι απέναντι στους πολίτες που χθες έστειλαν το μήνυμα…


Confidential ( εμπιστευτικό): “Το κερασάκι στην τούρτα” που θέλει να σερβίρει η “αντιπολίτευση” στον Κασσελάκη

Πάμε τώρα, τιμημένοι μου αναγνώστες  και σε φρέσκα κουλούρια, γιατί οι σφαλιάρες που έφαγε ο Μητσοτάκης, ο οποίος για πρώτη φορα, από την ημέρα που βγήκε πρόεδρος στην ΝΔ, πρέπει να διαχειριστεί ήττα, είναι γλυκό μεν , αλλά χθεσινό κουλούρι.  Confidential ( εμπιστευτικό) καλά μου παιδιά! Ακούστε τώρα τι μου είπε σεναριογράφος (ξέρετε από αυτούς που γράφουν σενάρια στα κανάλια και παίρνουν επιχορήγηση από το ΕΚΟΜΕ ) για την επόμενη μέρα στην Κουμουνδουρου! Αυτός λοιπόν βλέπει “αλλαγή φρουράς”! Όχι, όχι στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι ακλόνητη με το 60% περίπου του κόσμου, να έχει ψηφίσει Στέφανο δαγκωτό. Εκεί που βλέπει αλλαγή φρουράς είναι στην ηγεσία … της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Η «αποφορτισμένη» Έφη, παραμερίζει – κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει αυτό – και παραδίδει τη σκυτάλη στο εσωτερικό “αντικασσελακικό” μέτωπο! Σε ποιον; Στον Αλέξη Χαρίτση!

Και ποιο είναι το “κερασάκι στην τούρτα” της είδησης που μου μετέφεραν; Ότι κάποιοι – λέγε Ομπρέλα – είναι αποφασισμένοι , εφόσον ο Φεβρουάριος – μήνας “κλειδί” ακούστε που σας λέω – δεν τους βρει όλους μαζί, όσοι αποχωρήσουν να πάνε στις ευρωεκλογές με νέο σχήμα. Και από ότι μου λένε θέλουν ιδανικά τον Αλέξη Χαρίτση να ηγηθεί του εγχειρήματος! Θα δεχτεί άραγε, ο “καλαματιανός” βουλευτής – αν υπαρξει η απευκταία εξελιξη – να πάρει την ευθύνη και μια τέτοια απόφαση; Δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ήδη η κοινοβουλευτική “δύναμη” της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απαριθμεί ένα σκληρό πυρήνα 11 βουλευτών. Ήτοι μια κανονική ΚΟ . Επίσης και κάτι άλλο. Οι 6+6  (τάση Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου) και η Ομπρέλα θεωρούν casus belli ενόψει ευρωεκλογών την απομάκρυνση από την ευρωομαδα Left EU και το άνοιγμα προς το PES (Ευρωσοσιαλιστές). Σενάρια … θα μου πείτε της Στήλης. Σωστά, Αλλά επειδή καμιά φορά και η ζωή αντιγράφει την μυθοπλασία (και όχι μ΄πνον το αντίστροφο) ας προσέξουν όλοι πολύ καλά τι ακριβώς ζήτησαν οι πολίτες με την συμπεριφορά τους στις τελευταίες κάλπες. Σε όλες τις τελευταίες κάλπες και αναφέρομαι και στις εσωκομματικές…

9 σχόλια στο “Στήλη Άλατος: Το μήνυμα “από τα κατω” που είναι εντολή για το πολιτικό προσωπικό των δύο κομμάτων της κεντροαριστεράς και … ποιοι “βλέπουν” αυτόνομο ψηφοδέλτιο με Χαρίτση στις ευρωεκλογές

 1. Οι κάλπες έδειξαν ότι θέλουμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και να εφαρμόσουμε το δικό μας βιώσιμο κοινωνικό σχέδιο με διαφάνεια, αξιοκρατία & δικαιοσύνη κι όχι να καθόμαστε στην βολική ακρούλα να αμπελοφιλοσοφούμε. Ο κόσμος -συμπεριλαμβανομένων των κεντροδεξιών- αναμένει μια νέα κυβερνητική πολιτική δομή εναλλακτική στη μητσοτακική ΝΔ. Όταν φανεί στον ορίζοντα θα την υποδεχθεί & θα την στηρίξει, όπως έκανε στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

  Φοβάμαι όμως ότι δεν πρέπει να γίνει μ’ ένα τεχνητό Επινέ όπου θα συγχωνευθούν “μαγαζιά”, συστήματα, δίκτυα, ομάδες & παρέες. Ας θυμηθούμε το 2017 όταν πήγαν να φτιάξουν νέο (συστημικό) φορέα στην Κεντροαριστερά και εκ των υστέρων αρνήθηκαν όλοι να παραδώσουν τις… σφραγίδες και προέκυψε το ΚΙΝΑΛ ως συνασπισμός κομμάτων, που ισχύει έως σήμερα παρά τις αποχωρήσεις μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Χρειαζόμαστε μια ενιαία & αδιαίρετη παράταξη με προγραμματικές θέσεις (γεωπολιτική, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνικά, ασφάλεια κλπ) που θα συμφωνούν ΟΛΟΙ. Δύσκολο αλλά απολύτως αναγκαίο πλέον. Εξάλλου ο σεχταριστής νεόγερος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ (περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις) αρνείται πεισματικά ακόμη και το ενδεχόμενο πολιτικού διαλόγου με το ΣΥΡΙΖΑ κι εμποδίζει τη μετεξέλιξη του χώρου. Δε δρα προωθητικά όπως έκαναν τότε ο Καμίνης ή ο Θεοδωράκης που προστέθηκαν στην εκλογική συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ του 2015. Απεναντίας γίνεται τοξικός καθώς διαφαίνεται πως θέλει ρεβάνς για το 2012 και τα “πέτρινα χρόνια” επί μνημονίων, όπως ένας σκληρός πυρήνας πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι που ο ΓΑΠ -που έχει φάει βρίσιμο απ’ όλες τις πλευρές- κατάλαβε και με άμεσα ανακλαστικά προέβη στην προοδευτική τοποθέτηση χθες βράδυ -και μπράβο του!

  Όσον αφορά την από δώθε κόκκινη σέχτα με τις ομπρέλες και λοιπές σαμπρέλες καλά θα κάνουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μην αφήνουν υπονοούμενα αν θα φύγουν κλπ εφόσον θέλουν να παραμείνουν στην ευρωομάδα της LeftEU. Ας φτιάξουν νέο κόμμα και να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό. Ιδού η Ρόδος λοιπόν εφόσον οι ιδέες τους -οι ίδιοι- έχουν πέραση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ-μετά επί Κασσελάκη να προσχωρεί στους Ευρωσοσιαλιστές τότε θα υπάρχουν δύο κόμματα μαζί με το ΚΙΝΑΛ που θα διεκδικήσουν έδρες για τους ‘Σοσιαλιστές & Δημοκράτες’ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Δεν ξέρω αν αυτή η “κόντρα” είναι θετική τη δεδομένη πολιτική στιγμή γιατί δεν ξέρω πως ο πασοκτζής πρόεδρος 12τακατό μπορεί να ξεκαβαλήσει το καλάμι. Η πραγματικότητα πάντως θα τον ξεπεράσει. Το ζήτημα είναι ότι θα χρειαστεί μεγάλη ανανέωση προσώπων & τεχνοκρατών ο κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ-μετά ώστε να πείσει ως αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Το μόνο σίγουρο ότι η μητσοτακική ΝΔ θα χάσει από τα δεξιότερά της, εφόσον ο ακροδεξιός χώρος (αυτο)οργανωθεί, καθώς η Συντηρητική βάση πανευρωπαϊκά απορρίπτει τον φιλελεύθερο πολυπολιτισμό στις δυτικές κοινωνίες.

 2. Επειδη μολις το εμαθα,πιστευετε οτι το ΕΣΡ,αραδιαζοντας ολη την νομολογια που καθιστα ενοχους τους Χιωτη και Αυτια,ξεμπλεξε;Μηπως καποιοι,μεσω της νομικης οδου,να τριξουν τα δοντια και σ’αυτο το μορφωμα,μπας και στρωσει;Με Αδωνι και Αυγενακη;Γιατι,καλα τα λεει ο Κεντροαριστερος,αλλα,οπως εδειξε η Θεσσαλια και το Χαλανδρι,θελει και καποιο τσαμπουκα απεναντι σ’αυτους τους κοπριτες.Κοτες ειναι και παρασιτα.

 3. Η σφαλιάρα στο κωλόσογο ήταν εξαιρετική αλλά θα πρέπει να διαβάζουμε σωστά τα μηνύματα και να μην αγνοούμε την αξία που έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.
  1. Ο Ρούσσος ψηφίστηκε γιατί είναι ένας καλός Δήμαρχος. Αν ήταν ένας κακός δήμαρχος, δεν θα κέρδιζε τον Δήμο Χαλανδρίου και σήμερα ο Άδωνις θα κοκορευόταν ότι κέρδισε τον Δήμο για την ΝΔ.
  2. Ο Μπακογιάννης ήταν ένας πολύ κακός Δήμαρχος. Αν ήταν ένας καλός δήμαρχος, ο Δούκας δεν θα κέρδιζε τον Δήμο Αθηναίων.
  3. Αν αυτοί που ψήφισαν, έστειλαν “εντολή”, αυτοί που δεν ψήφισαν (και που είναι πάρα πολλοί για να τους αγνοήσει κανείς) τί μήνυμα και τί “εντολή” έστειλαν?
  Όποιος ονειρεύεται κοινή πορεία με τον ΠΑΣΟΚ κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο Τσίπρας στις κοινοβουλευτικές εκλογές και το μόνο που θα καταφέρει είναι να πριμοδοτήσει τον Ανδρουλάκη. Ο οποίος, στο Χαλάνδρι τουλάχιστον, δεν έδωσε καμία γραμμή ψήφισης του Ρούσσου, απλώς ο κόσμος στο Χαλάνδρι έχει γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές εδώ και πολλά χρόνια.
  Η ανατροπή δεν θα γίνει με ευχολόγια ούτε με ευσεβείς πόθους. Ούτε θα γίνει με κόμματα και πολιτικούς που τους έχει προσπεράσει ήδη η ιστορία. Θα γίνει με μια σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση, η οποία θα πείσει τον κόσμο να ακολουθήσει.

  1. Αυτό νόμος σύριζα και να σταματήσουν τα κούφια λόγια για συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρουλάκης δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει ποτέ θα φανεί η γύμνια του και η στήριξη που έκανε στις προηγούμενες εκλογές γιατί δεν ήθελε προοδευτική κυβέρνηση ούτε θα θέλει ποτέ για τους δικούς του λόγους, παρακολουθήσεις κλπ. Ας μην αναλονονται κάποιοι στον σύριζα και ασχοληθούν και ας δουλέψουν όλοι μαζί νε γίνει το κόμμα αυτό που ήταν και ακόμη μεγαλύτερο. Σταματήστε να πριμοδοτητε άλλους και τα ΜΜΕ γιατί θα ασχολούνται με αυτά και όχι με τα προβλήματα του κόσμου. Ο κόσμος δεν θέλει καμιά σύμπραξη θέλει ανανέωση που να καλύπτει όλο τον προοδευτικό κόσμο. Αυτό ήταν το όραμα του Αλέξη. Τα βαρίδια σπίτι τους. Αυτόν τον σύριζα θέλουμε τον μεγάλο τον καθαρό τον δίκαιο που να μην γίνει δεκανίκι σε κανένα. Μόνοι μας με τσιπρα κασσελακη.

 4. ο Ρουσσος είναι ένας πραγματικά καλός δήμαρχος παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να βγει με την πρώτη,
  ο Δουκας με 14.2% δεν εβγενε ον δεν τον στήριζαν ΣΙΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές δύναμής , γιαυτό
  δεν μπορώ να διαβάζω για αυτονόητα (καλός, κακώς δήμαρχος)

  1. το θέμα δεν είναι αν βγήκε με την πρώτη ή τη δεύτερη, το θέμα είναι να μη συμπεραίνει κανείς μέσα από την εκλογή ενός καλού δήμαρχου και την μη εκλογή ενός κακού δήμαρχου (που είναι όντως αυτονόητο και λογικό να συμβαίνει) ότι ο ¨λαός” έστειλε μήνυμα για σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων. Ο λαός δεν έστειλε κανένα τέτοιο μήνυμα, απλά επιβράβευσε τον έναν και τιμώρησε τον άλλο, ιδιαίτερα αφού αυτός έκανε το λάθος να δείξει στον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική. H τακτική της σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ έχει δοκιμαστεί στις προηγούμενες εκλογές και έχει αποτύχει παταγωδώς γιατί ο κόσμος ποσώς ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα αλλά και γιατί το ΠΑΣΟΚ επίσης δεν ενδιαφέρεται. Όποιος επιμένει σε αυτόν τον δρόμο απλώς επιβεβαιώνει ότι δεν έχει τί να προτείνει.

 5. Για γέλια (ή και) για κλάματα..
  Στην Αθήνα (με την υποστήριξη Πασόκ-Σύριζα και μερίδας ΚΚΕ), ο Δούκας πήρε 64.055 ψήφους (επί 449902 εγγεγραμμένων), δηλ. 14.24%…Με βάση το ποσοστό αυτό ο Κασσελάκης δήλωσε φοβερή ρωγμή στο σύστημα Μητσοτάκη, Ο Κουτσούμπας το τέλος του καπιταλιστικού μοντέλου διακυβέρνησης και ο Ανδρουλάκης έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας…
  ρε δεν πάμε καλά…

 6. Ο κόσμος της αριστεράς τους έδειξε το δρόμο. Και οι μεγάλοι της μας έχεσαν πατόκορφα. Αρκεί νάναι αυτοί καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *