Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στη Διαύγεια έγγραφο (15/03/2019) με το οποίο ο Δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε επιχορήγηση 12.000 ευρώ για τον σαϊτοπόλεμο

Στη Διαύγεια έγγραφο (15/03/2019) με το οποίο ο Δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε επιχορήγηση 12.000 ευρώ για τον σαϊτοπόλεμο

Μπορεί σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας να αποκηρύσσει εμέσως το μοιραίο έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα και να εκτιμά ότι στο μέλλον τα δημοτικά συμβούλια θα πάψουν να εγκρίνουν τον σαΐτοπόλεμο, ωστόσο πριν δύο μήνες σχεδόν είχε αποφασίσει να στηρίξει οικονομικά τους λεγόμενους σαϊτομάχους με το ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να έχουν αρκετές προμήθειες ώστε να είναι… εντυπωσιακό το θέαμα, που εν τέλει κόστισε τη ζωή του 53χρονου εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη που βιντεοσκοπούσε το έθιμο.

Η γενναιόδωρη επιχορήγηση του δημάρχου, που άλλωστε δήλωνε χτες πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων», έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, με ημερομηνία 15/03/2019.

Επιπλέον, ο δήμαρχος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στις 25 Απριλίου, στήριζε με πάθος τον σαϊτοπόλεμο, καλώντας τον κόσμο να πάει να τον θαυμάσει από κοντά «τα μπουλούκια με τις ωραίες σαΐτες τους» διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας.

Στο επίσημο σάιτ του δήμου Καλαμάτας, σε ανάρτηση που «ανέβηκε» στις 25 Απριλίου, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι έφερε ο ίδιος στην κεντρική πλατεία τον σαϊτοπόλεμο και καλούσε τον κόσμο να πάει να τον θαυμάσει. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Στα χρόνια της Δημαρχοντίας μου, στήριξα το συγκεκριμένο θεσμό με όλες μου τις δυνάμεις, όπως άλλωστε και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι. Είναι κάτι το οποίο προσθέτει στην πόλη, ενώ έχουμε υπόψη και το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Φέραμε το σαϊτοπόλεμο στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, στην ιστορική πλατεία Όθωνος, όπου ο τόπος μάς βοηθά και από άποψη περιβαλλοντική, διότι ο Νέδοντας έχει ρεύμα κα ο καπνός φεύγει σε μηδέν χρόνο. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα μαζί με τους σαϊτομάχους, ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ασφάλειας. Να έρθετε να θαυμάσετε τα 10 μπουλούκια με τις σημαίες τους, με την εμφάνισή τους, με τις ωραίες σαΐτες τους. Εκεί θα υπάρχουν και παραδοσιακά ντυμένοι Καλαματιανοί, ενώ έχει φροντίσει ο Δήμος να υπάρχει και ένα κέρασμα για όλους». Ο Π. Νίκας τόνισε πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι κάτι που συνδέεται με την ιστορία της πόλης, με την ψυχή της πόλης και είναι εκατοντάδες οι Καλαματιανοί, οι οποίοι αγαπούν το συγκεκριμένο έθιμο και αφιερώνουν πολλές ώρες κάθε χρόνο και ημέρες, ώστε το Πάσχα να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία σε αυτή τη σπουδαία λαϊκή εκδήλωση, συνδεδεμένη με το λαό, με τους απλούς και αγνούς ανθρώπους».

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

Top