Είστε εδώ

Στέφανος Κασσελάκης από ΗΠΑ: “Καταδικάζω τη χθεσινή επίθεση – Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση … και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν”

Με ανακοίνωση του ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, αλλά και τον ΟΗΕ και την ΕΕ να δράσουν, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλιστεί μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι «καταδικάζει χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού».

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή που θα εξασφαλίσει την επιστροφή όλων των ομήρων, καθώς και να βρεθεί μια μόνιμη λύση ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί – μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν.

Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.

ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε διαρκή κατάπαυση του πυρός:
α) Με την επιστροφή όλων των ομήρων
β) Χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση
γ) Με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
δ) Με σημαντική ενίσχυση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τον λαό της Γάζας
ε) Με μια μόνιμη λύση ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Πρώτη προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή. Η προστασία των αμάχων, με στόχο μία ανθεκτική ειρήνη στην περιοχή.

3 σχόλια στο “Στέφανος Κασσελάκης από ΗΠΑ: “Καταδικάζω τη χθεσινή επίθεση – Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση … και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν”

  1. ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΦΑΟΥΛ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ; ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ Ή ΟΧΙ; ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΙΤΕΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΑΧΙΟΥ ΣΕ ΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ; ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ.

  2. Πολύ καλά κάνετε και καταδικάζετε την επίθεση του αυταρχικού Ιράν (που κακοποιούσε γυναίκες γιατί δεν φορούσαν μαντίλα) στο Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *