Είστε εδώ

Στα 85,6 εκατ. ευρώ τα εγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής – Πρώτγη η Περιφέρεια Αττικής στην Ελλάδα σε ενεργοποίηση των ΠΕΠ

Τις πρωτιές της Περιφέρειας Αττικής στην ενεργοποίηση και συμβασιοποίηση ανέδειξαν οι εργασίες της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic, παρουσία εκπροσώπων της ευρωπαϊκής επιτροπής, μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης, φορέων και δικαιούχων.

Κατά την παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος από την Περιφέρεια Αττικής, αναδείχτηκε η υψηλή θέση που καταλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής στην ενεργοποίηση (1η) αλλά και στη συμβασιοποίηση (2η) του ΠΕΠ, συγκριτικά με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Επικράτειας.

“Καταφέραμε έγκαιρα και επιτυχώς να απορροφήσουμε κοινοτικούς πόρους μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) 2007 – 2013 και έχουμε βάλει τις βάσεις για το ΠΕΠ 2014 – 2020” τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ενώπιον εκπροσώπων της Κομισιόν. Η διοίκηση της Ρ. Δούρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013 στην απορρόφηση πόρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας Αττικής και στη δημιουργία δομών κοινωνικής πολιτικής, όπου καταγράφηκε υπερδέσμευση κατά 113% και εντάξεις έργων που αγγίζουν τα 84% του συνολικού προϋπολογισμού.

“Τον Δεκέμβριο του 2015 το ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013 ήταν το τρίτο σε επικινδυνότητα πρόγραμμα για απώλεια κοινοτικών πόρων μετά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Υποδομές – Μεταφορές – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη’ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης” σημείωσε η Ερμ. Κυπριανίδου, για να υπογραμμίσει πως με την ολοκλήρωση της πενταετούς θητείας “καταφέραμε και το ολοκληρώσαμε έγκαιρα και επιτυχώς”. “Πλέον έχουμε βάλει τις βάσεις για την επιτυχή υλοποίηση και ολοκλήρωση του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, μέσα από διαδικασίες ανοιχτής διαβούλευσης, αξιοκρατικής επιλογής πράξεων και διαφάνειας” τόνισε.

Συγκεκριμένα, τα αντιπλημμυρικά έργα προς υλοποίηση είναι συνολικού προϋπολογισμού 85,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 41,24 εκατ. ευρώ είναι κοινοτικοί πόροι. Πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον κόμβο Πειραιώς και Χαμοστέρνας, αλλά και σε Αγία Παρασκευή, Δημοτική Κοινότητα Αγ. Στεφάνου, Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, Ανάβυσσο, Σαλαμίνα, Αχαρνές, Ηλιούπολη, Κρωπία, Χαϊδάρι. Επίσης, έχει προχωρήσει η μελέτη κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και διατάξεων ανάσχεσης πλημμυρικής απορροής στους Δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερου, Ιλίου, Πετρούπολης, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας. Επίσης, έχουν ενταχθεί αντιπλημμυρικά έργα σε Άνω Γλυφάδα, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Ίλιον και Ωρωπό. Τέλος, είναι σε εξέλιξη η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στις περιοχές Νίκαιας – Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ΠΕΠ 2014 – 2020, η διοίκηση της Ρ. Δούρου προχώρησε στη δημιουργία 52 Κέντρων Κοινότητας με 78.480 ωφελούμενους, 9 Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα για την υποστήριξη των Ρομά με 5.683 ωφελούμενους και 3 Κέντρα Κοινότητας τα οποία συλλειτουργούν με Κέντρα Ένταξης Μεταναστών με 1.801 ωφελούμενους.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *