Είστε εδώ

Σπαρτιάτες: Ανταρσία σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας – Έβγαλαν ανακοίνωση κατά Στίγκα: “Είναι πιόνι της κυβέρνησης Μητσοτάκη…”

Επίδειξη δύναμης από την … “αθέατη Αρχή”;

«Πιόνι» της κυβέρνησης, χαρακτήρισαν οι βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος των Σπαρτιατών τον πρόεδρό τους Βασίλη Στίγκα.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα κατηγόρησαν σε ανακοίνωσή τους τον Βασίλη Στίγκα «για παράσταση» σκηνοθετημένη από την κυβέρνηση.

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι» ανέφεραν.

Οι έντεκα βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος υποστήριξαν ότι «οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.

Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας;»

Οι ίδιοι συνέχισαν λέγοντας «γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή».

«Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος.

Ακολουθούν τα ονόματα των βουλευτών της ΚΟ των Σπαρτιατών που υπογράφουν την ανακοίνωση, Χαλκιάς Αθανάσιος, Κατσιβαρδάς Χαράλαμπος, Κωνσταντίνος Φλώρος, Μανούσος Γεώργιος, Ζερβέας Αλέξανδρος, Δημητροκάλης Ιωάννης, Βαλτογιάννης Διονύσιος, Ασπιώτης Γεώργιος, Δημητριάδης Πέτρος, Γαυγιωτάκης Μιχαήλ και Κόντης Ιωάννης.

Λίγο νωρίτερα για αποκαλύψεις σε συνέντευξη τύπου που ενδεχομένως θα παραχωρήσει είχε κάνει λόγο ο Βασίλης Στίγκας. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε για τους αντάρτες βουλευτές πως ζητούσαν συνέδριο για να του πάρουν το κόμμα και ναβάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. «Το συνέδριο ήταν εκ του πονηρού. Ήθελαν να βάλουν χέρι στην κομματική χρηματοδότηση» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Βασίλη Στίγκα.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών έκανε λόγο για κινήσεις και πράξεις κάποιων οι οποίες χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης. «Όταν εκβιάζεις κάποιον και του τα παίρνεις τότε αυτό χρήζει εισαγγελικής έρευνας» είπε. «Έγινε αφόρητη η κατάσταση. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Δεν έλεγα ψέματα όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυράνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες», τόνισε ο Στίγκας.

Ερωτώμενος γιατί διέγραψε τρεις βουλευτές και όχι το σύνολο των βουλευτών ο Στίγκας απάντησε πως οι τρεις πρωτοστατούσαν στην ανταρσία και πως θεωρεί πως μεταξύ των έντεκα υπάρχουν έντιμοι και φιλότιμοι.

Αναφερόμενος, στους βουλευτές των Σπαρτιατών ισχυρίστηκε ότι κάποιοι είναι προβληματισμένοι. «Υπάρχουν βουλευτές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι προβληματισμένοι, είναι ναι μεν αλλά. Ορισμένοι σκέφτονται κάποια πράγματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε μάλιστα ότι η ανακοίνωση στήριξης στον Κασιδιάρη ήταν για να κλείσει τους λογαριασμούς του. «Με στήριξε και τον στήριξα, ήθελα να κλείσω λογαριασμούς» σημείωσε ο ίδιος.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Βασίλη Στίγκα να διαγράψει τρεις βουλευτές του αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής διέγραψε τους Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Γιάννη Κόντη σημειώνοντας στην επιστολή πως «δεν νοείται σε μια ΚΟ οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνος, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Και καταλήγει: «Εμείς οι Σπαρτιάτες αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες».

Με πολεμούν οι Δον Κορλεόνε και η Greek Mafia – «Φωτογράφισε» Κασιδιάρη

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *