Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σκοπούλη στην Εξεταστική: “Μαύρη τρύπα” το ΚΕΕΛΠΝΟ – Αν αποδειχτεί νομικά το σκάνδαλο να μου “τρυπήσετε τη μύτη”

Σκοπούλη στην Εξεταστική: “Μαύρη τρύπα” το ΚΕΕΛΠΝΟ – Αν αποδειχτεί νομικά το σκάνδαλο να μου “τρυπήσετε τη μύτη”

«Αν αποδειχτεί νομικά ότι αυτό είναι σκάνδαλο, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη» είπε η Φωτεινή Σκοπούλη λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη της κατάθεση. «Ήταν τέτοιο το νομικό πλαίσιο ώστε να καλύπτει τη λειτουργία του οργάνου ακριβώς για να λειτουργεί έτσι».

Η Φ. Σκοπούλη, που προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, υπήρξε Υφυπουργός Υγείας  στην τρικομματική κυβέρνηση, η οποία προσήλθε οικειοθελώς στην Επιτροπή, στη μακροσκελέστατη τοποθέτησή της, περιγράφοντας με την ιδιότητα της γιατρού, χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ «μαύρη τρύπα στην οποία όσα χρήματα κι αν ρίξεις, χάνονται» και κατήγγειλε ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με την πολιτική ηγεσία έγινε ένας στενός κορσές που οδήγησε σε αναποτελεσματικότητα της δράσης του και χρησιμοποιήθηκε για πολιτικάντικα οφέλη και όχι σαφή για τη δημόσια υγεία». «Το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει πολιτική. Τίποτα άλλο» σημείωσε η κ. Σκοπούλη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «είναι δύσκολο να αποδειχτεί το οποιοδήποτε σκάνδαλο. Και αυτό γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ φτιάχτηκε έτσι που να μην είναι εύκολο να αποδειχτεί τίποτα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ πρώην υφυπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα εμβόλια γρίπης τα οποία είχαν αγοραστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ πριν από το 2012 λέγοντας: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αγοράσει εκατομμύρια εμβόλια και σύριγγες που θα μπορούσαν να καλύψουν όλα τα Βαλκάνια» και υποστήριξε πως γενικά «δεν υπήρξε κανένας συντονισμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και δρούσαν ομαδούλες».

Αναφερόμενη στα διαφημιστικά πακέτα, η κ. Σκοπούλη περιορίστηκε να πει: «Το πώς και πού δόθηκαν οι διαφημίσεις είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Δεν ξέρω να σας πω».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Σκοπούλη, το ΚΕΕΛΠΝΟ -επί θητείας Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας- έδωσε 10 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη υπουργική απόφαση. Η επιχορήγηση αυτή αφορούσε τη δημιουργία νέων δομών στήριξης τοξικοεξαρτημένων αλλά και πρόσληψη νέου προσωπικού, με το συνολικό ποσό που ήταν να καταλήξει στον ΟΚΑΝΑ να φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης στο «Κόκκινο», περίπου οκτώ μήνες μετά από την κατάθεση του ποσού, ο ΟΚΑΝΑ επανήλθε ζητώντας τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ. Από τον έλεγχο που διεξήχθη, αποκαλύφθηκε ότι από τα 10 εκατ. ευρώ, για τα 5-7 εκατ. ευρώ δεν υπάρχουν παραστατικά σχετικά με το πού χρησιμοποιήθηκαν, ενώ οι προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ δεν έγιναν ποτέ.

Στην κατάθεσή της μίλησε ακόμα και για την παρέμβαση του τότε Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, προκειμένου να μην γίνει έλεγχος στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. ΌΠως ανέφερε, είχε στείλει αίτημα στο ΓΛΚ για έλεγχο.

«Με το που επισκέπτεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρόεδρος (σ.σ. Τζένη Κρεμαστινού)  επισκέπτεται τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και διαμαρτύρεται» κατέθεσε. Στη συνέχεια, όπως είπε, ο κ. Λυκουρέντζος έστειλε επιστολή στον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, για να πληροφορηθεί το λόγο που το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ήδη πολλούς εκκρεμείς ελέγχους και αν μπορούσε να κάνει… κάτι με τον επιθεωρητή. Έπειτα, έστειλε ενημερωτικό έγγραφο στον τότε υπουργό Υγείας, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Εν τέλει, η παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας αποδείχτηκε κομβική προκειμένου να μπλοκάρει ο έλεγχος.

Η σημερινή συνεδρίαση τελικά διακόπηκε για να εξεταστούν από τα μέλη της Επιτροπής τα σημαντικά έγγραφα που προσκόμισε η μάρτυρας. Η κατάθεσή της θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 10 το πρωί, ενώ την Πέμπτη, την ίδια ώρα θα εξεταστεί για τρίτη φορά ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν έδωσε σήμερα το «παρών» για την τρίτη του κατάθεση γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ μπήκε στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας.

Πηγή: koutipandoras.gr (του Άγγελου Προβολισιάνου), left.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top