Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Βόμβα” Λουράντου: Ο ΦΣΑ αποφάσισε να μην πάρει τα τεστ στα φαρμακεία – (Γιατί στα φαρμακεία …) να πάνε τα self test στα σουπερμάρκετ (vid)

“Βόμβα” Λουράντου: Ο ΦΣΑ αποφάσισε να μην πάρει τα τεστ στα φαρμακεία – (Γιατί στα φαρμακεία …) να πάνε τα self test στα σουπερμάρκετ (vid)

«Αντάρτικο» για τα self tests σήκωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται ούτε ο ίδιος ούτε οι συνάδελφοί του να τα παραλάβουν και να τα διαθέτουν από τα φαρμακεία. Μάλιστα, πρότεινε και την απίθανη… λύση, να διατίθενται τα tests στα σούπερ μάρκετ.

Μιλώντας στο Kontra, ο Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε πως οι συνάδελφοί του δεν θα παραλάβουν τα self tests αν δεν υπάρξει συμφωνία του Συλλόγου, ο οποίος θέτει σειρά αιτημάτων, με την πολιτεία.

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να μην πάρει τα τεστ στα φαρμακεία. Να τα διαθέσει το κράτος όπου θέλει, να τα κάνει με όποιο τρόπο θέλει, εάν δεν μας διευκρινίσει με ποιο τρόπο θα μας τα φέρει και πώς θα τα δώσουμε και αν δεν απαγορεύσει, ρητώς, το να γίνονται μέσα στο φαρμακείο», υποστήριξε και συνέχισε:

«Το πλαίσιο που ζητείται πρέπει να καθορίζει την προμήθεια από τα φαρμακεία αυτών των τεστ, με ποιο τρόπο θα γίνεται, και τη διανομή τους στους πολίτες, ειδάλλως εμείς δεν παραλαμβάνουμε τίποτα».

Μάλιστα, σε ερώτηση πού θα διατίθενται τα τεστ αν όχι στα φαρμακεία, o Κωνσταντίνος Λουράντος απάντησε: «ας πάνε σούπερ μάρκετ».

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

sixteen + 14 =

Top