Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > “Ίδρωσε” ο Παπαχελάς για να πάρει την απάντηση που ήθελε από τον Ντιμιτρόφ για το δημοσίευμα του BBC αλλά δεν του βγήκε….(vid)

“Ίδρωσε” ο Παπαχελάς για να πάρει την απάντηση που ήθελε από τον Ντιμιτρόφ για το δημοσίευμα του BBC αλλά δεν του βγήκε….(vid)

Μακάρι να επανερχόταν με την ίδια επιμονή ο Αλέξης Παπαχελάς και οι συνάδελφοί του στο ΣΚΑΙ και στα άλλα ΜΜΕ όταν απευθύνουν ερωτήσεις στον Κυριάκο Μητσοτακη και τα στελέχη του…

Και το λέμε αυτό γιατί ο δημοσιογράφος επέμεινε ρωτώντας και δεύτερη και τρίτη φορά τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με το δημοσίευμα του BBC περί ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, χωρίς ωστόσο να πάρει τελικά αυτό που ήθελε…

«Ζω και αναπνέω τη Συμφωνία των Πρεσπών εδώ και μήνες. Έτσι βλέπω ολοζώντανα το άρθρο 4 παράγραφος 3 της συμφωνίας που λέει ότι συμφωνήσαμε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου. Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ίσως είναι ζήτημα διεθνών υποχρεώσεων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για εκεί που θέλουμε να πάμε, δηλαδή για το ότι ανοίξαμε μία νέα σελίδα, ξεκλειδώσαμε μια τεράστια δυναμική φιλίας και συνεργασίας. Για μας να μην εμπλακούμε σε τέτοια συζήτηση, αυτό πρέπει να είναι ένα ελληνικό debate», είπε αρχικά ο Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ερωτώμενος στη συνέχεια για το αν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, ο βορειομακεδόνας ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε: Και οι δύο πλευρές, Αθήνα και Σκόπια, συμφωνήσαμε ότι δεν θα παρεμβαίνουμε σε αυτά τα ζητήματα, στις εσωτερικές μας υποθέσεις, έτσι πρέπει να το σεβαστούμε και αυτό είναι μέρος του Συντάγματός μας τώρα.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Παπαχελάς επέμεινε και με τρίτη ερώτηση, με τον Ντιμιτρόφ όμως να πηγαίνει το θέμα στην ουσία του και στο τι αλλάζει πρακτικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγη: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top