Είστε εδώ

«Πυρά» Βασιλειάδη: Κουρελόχαρτο το πρόταγμα Μητσοτάκη για αίσθημα ασφαλείας – Τραγέλαφος οι μαζικές προσαγωγές

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε απόψε μιλώντας  στο ΑΤΤΙΚΑ TV και τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Γιώργο Χουδαλάκη ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τα γεγονότα στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Χαρακτήρισε ανίκανη την πολιτεία και να προλάβει και να αντιδράσει στα φαινόμενα βίας, όπως είπε, ενώ σημείωσε το «γενικότερο έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού τουλάχιστον στην ΕΛ.ΑΣ.» . 

«Το αίσθημα ασφάλειας, που ήταν και το πρόταγμα του κ. Μητσοτάκη και το ‘19 και όλα αυτά τα χρόνια, βλέπουμε ότι είναι επί της ουσίας ένα κουρελόχαρτο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι ότι μέσα σε ένα τρίμηνο βλέπουμε ότι η οργανωμένη πολιτεία είναι ανίκανη και να προλάβει και να αντιδράσει στα φαινόμενα αυτά της βίας, που είχαν ως αποτέλεσμα χθες τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που μακάρι να ξεπεράσει…

Κεχαγιά: Μιλάτε για τα γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Βασιλειάδης: Ξεκινάμε από εκεί και ένα γαϊτανάκι που δείχνει κι ένα γενικότερο έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού τουλάχιστον στην ΕΛ.ΑΣ. Το αίσθημα ασφάλειας, που ήταν και το πρόταγμα του κ. Μητσοτάκη και το ‘19 και όλα αυτά τα χρόνια, βλέπουμε ότι είναι επί της ουσίας ένα κουρελόχαρτο. Στη Ν. Φιλαδέλφεια βλέπετε ότι είχαμε ξένες δυνάμεις, που ξεκίνησαν από Κροατία και έχουν διασχίσει τη μισή χώρα και πιάνουν την αστυνομία ανοργάνωτη. Σήμερα βλέπουμε ότι ενώ είμαστε σε μια τεταμένη περίοδο, το γνωρίζουμε αυτό, έχουν γίνει επεισόδια λίγες μέρες πριν στο Βόλο, ακολουθεί ένα παιχνίδι στο βόλεϊ και σας θυμίζω ότι θάνατος έχει υπάρξει πάλι σε αγώνα βόλεϊ, όχι με αγώνα ποδοσφαίρου.

Η ΕΛ.ΑΣ προφανώς δεν έχει σχεδιάσει σοβαρά τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να παρθούν, γίνεται ό,τι γίνεται, παίρνουν το παιδί στο λαιμό τους με λίγα λόγια, και ακολουθεί ακόμα ένας τραγέλαφος, αυτό που ζούμε με τις μαζικές προσαγωγές, την κατάργηση οποιουδήποτε δικαιώματος, γιατί στο βωμό οποιασδήποτε ασφάλειας και οποιουδήποτε κινδύνου, δεν μπορούν να καταπατούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένα. Και ζούμε αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες.

Βούλα Κεχαγιά: Βλέπετε κι εσείς καταπάτηση δικαιωμάτων.

Βασιλειάδης: Είναι προφανές. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και αυτό το σοβαρό θέμα με όρους επικοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια, και ξαναλέω 2 μήνες πριν ο πρωθυπουργός βγήκε και είπε για δεύτερη φορά “τελειώσαμε με τη βία”. Γινόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές, θα πει πάλι “τελειώσαμε με τη βία”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *