Είστε εδώ

Ψεύτες με γαλόνια! Και ελικόπτερο Απάτσι στα λασπόνερα (ντοκουμέντο)

Μετά την περίπτωση Φλώρου, ο όρος “στρατιωτική τιμή” χρειάζεται rebranding…

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση που έβγαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) μετά την αποκάλυψη ότι «βυθίστηκαν» ελικόπτερα στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο του Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. Το ΓΕΣ σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έκανε λόγο για ελικόπτερα που έχουν «χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών».

Ωστόσο, φωτογραφίες που δημοσίευσε το documentonews.gr, δείχνουν πανάκριβα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι να κολυμπάνε επίσης στο νερό.

ελικόπτερο πλημμύρα Απάτσι
(documentonews.gr)

Παράλληλα φαίνονται ελικόπτερα Χιούι με προστατευτικά καλύμματα στις εξατμίσεις και άλλα μέρη τους.

ελικόπτερο πλημμύρα
(documentonews.gr)

Την ίδια στιγμή στο φόντο της φωτογραφίας που δημοσίευσε το documentonews.gr, φαίνεται το κτήριο του 307 Εργοστασίου Βάσης ελικοπτέρων. Πρόκειται για εργοστάσιο με ηλεκτρονικά υλικά δεκάδων εκατομμυρίων και πολύ ευαίσθητο υλικό. Το ερώτημα είναι αν έχει πλημμυρίσει και αυτό και κατά πόσο έχει καταστραφεί το υλικό.

ελικόπτερο πλημμύρα
(documentonews.gr)

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών.

Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *