Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πέφτει, πέφτε, πέφτει … Και νέα δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ, – 1,5% !

Πέφτει, πέφτε, πέφτει … Και νέα δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ, – 1,5% !

Εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που του δημιούργησαν οι εξαρτήσεις του ο Πρωθυπουργός, συνεχίζει να παρασύρει μαζί του στο βάραθρο την κυβέρνηση και τη ΝΔ! Τη στιγμή μάλιστα που προσπαθώντας να διασκεδάσει τον πανικό του επανέφερε τη θεωρία της αυτοδυναμίας…

Το 73% των πολιτών σε νέα δημοσκόπηση συμφωνεί με την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και για να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που αδυνατούν να την πληρώσουν, αλλά η κυβέρνηση, την απέρριψε. Την ίδια ώρα μάλιστα που με σκανδαλώδη απόφαση “κουκουλώνει” τα μισά από τα υπερκέρδη – περίπου 1,2 δις – των ιδιωτών παρόχων ενέργειας για να μην τα φορολογήσει!

Η ακρίβεια και η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων οδηγεί μέρα με την ημέρα σε δημοσκοπική πτώση την κυβέρνηση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 55,6% των ερωτηθέντων νέα δημοσκόπηση της RealPolls, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «δημοκρατία», θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής βρίσκει σύμφωνο το 73% των ερωτηθέντων, πράγμα που καταδεικνύει ότι η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση έχει καθολική αποδοχή.

Η διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων παραμένει σταθερά κάτω από τις 5 μονάδες καθώς η ΝΔ  χάνει 1,5% και από το 29% υποχωρεί στο 27,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 22,6% από το 24,4% και ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ 9,6% από 10,2%. Το ΚΚΕ καταγράφει οριακή αύξηση από 4,6 στο 4,8, το ΜέΡΑ25 στο 2,5 από 2% ενώ το κόμμα του φυλακισμένου χρυσαυγίτη Κασιδιάρη καταγράφεται στο 2,3%

 

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

11 + seventeen =

Top