Είστε εδώ
Home > FAQ news > Παραιτήθηκε από την προεδρία της Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης – Την Πέμπτη Γενική Συνέλευση

Παραιτήθηκε από την προεδρία της Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης – Την Πέμπτη Γενική Συνέλευση

Την παραίτησή του από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank υπέβαλε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ρουμελιώτης θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος, καθώς ο νέος πρόεδρος αναμένεται να οριστεί κατά πληροφορίες σε προσεχή γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΦΚΑ, ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής, έχει ζητήσει τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, για αύριο Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, προτείνοντας σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την εκλογή νέας διοίκησης.

Όπως αναφέρει η efsyn.gr,  η παραίτηση του κ. Ρουμελιώτη έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της κεντρικής τράπεζας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμενόταν να αποφασιστεί ότι ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του προέδρου τράπεζας.

Το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης βρισκόταν σε σύγκρουση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ενώ χθες του απέστειλε τρίτο εξώδικο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Ρουμελιώτη, η Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζεται να προσπαθεί να του επιβάλει διοικητικές κυρώσεις, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο, αφού μάλιστα ομολόγησε εκ των υστέρων προς αυτόν εγγράφως ότι οι κρίσεις της δεν στηρίζονται σε συζητήσεις των στελεχών της με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, όπως αντιφατικά είχε ισχυριστεί στην κλήση του σε ακρόαση.

Πληροφορίες του Στάθη Σχινά στο documentonews φέρουν ως νέο πρόεδρο της Attica Bank τον Γιωργο Μιχελή.

Πηγή: ethnos.gr, euro2day.gr

Leave a Reply

1 × 1 =

Top