Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Άσφαιρος … ( Ο Αριστοφάνης τι του έφταιγε; )

Άσφαιρος … ( Ο Αριστοφάνης τι του έφταιγε; )

Άσφαιρος, με σαρδάμ, πολύ εκνευρισμό, με ύβρεις (“είστε υποκριτής”, “έχετε το θράσος”, “που ζείτε επιτέλους;”, “είστε εκτός τόπου, εκτός χρόνου κι εκτός θέματος” προς τον Αλ. Τσίπρα, “θα τα ακούσεις”, απευθυνόμενος στον Π. Πολάκη, “σταματήστε επιτέλους αυτή τη μικρότητα”, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΠ, που δεν χειροκρότησαν (!), κοκ) αλλά και… γκριμάτσες, στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή, για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά Σταϊκούρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιζε στην ουσία άμυνα και έβαζε αυτογκόλ!

Απαντούσε σε πράγματα που είτε δεν υφίστανται είτε δεν έχουν ειπωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα… Επέμενε πεισματικά σε ένα ψέμα ότι δήθεν η προστασία της πρώτης κατοικίας έπαψε τον Φεβρουάριο του 2019 ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο όπως είχε τονίσει λίγο πριν ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μόνο σε μια, χαμηλόφωνη είναι η αλήθεια, αποστροφή του, παραδέχθηκε ότι οι πολίτες που θα πτωχεύουν θα χάνουν την περιουσία τους – “προφανώς με μια απώλεια περιουσίας”, είπε, λέγοντας, έστω για μία φορά την ωμή αλήθεια. Ότι η ρύθμιση που εισαγάγει, σήμερα σε περίοδο πανδημίας, σήμερα που ο ΟΗΕ τονίζει την ανάγκη διασφάλισης στέγης, δήθεν στο όνομα μιας “δεύτερης ευκαιρίας”, είναι απλά κτηνώδης νεοφιλελευθερισμός.

Κατά τα άλλα, παραπληροφόρηση στο φουλ, με διαρκή επίκληση των… δημοσκοπήσεων, εκείνων μάλιστα που φέρνουν κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να… εγκρίνουν τις πολιτικές της πιο επικίνδυνης για τον τόπο, την κοινωνία, την εθνική υπόσταση, κυβέρνησης που έχει περάσει.

Προειδοποίησε δε ότι το 3ο τρίμηνο “δεν θα είναι καλό”, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, λέγοντας η “Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλύτερα στον τουρισμό” ενώ υπερασπίστηκε τη λάθος επιλογή του ανοίγματος του τουρισμού που έχει στοιχίσει ακριβά στην αύξηση των κρουσμάτων! Παρόλα αυτά, τόλμησε να πει ότι “κτίσαμε αξιοπιστία”, προκαλώντας το ερώτημα αν πραγματικά πιστεύει όσα του γράφουν.

Η έλλειψη επιχειρημάτων στην εξωτερική του πολιτική εξηγεί τους υψηλούς του τόνους ενώ επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των δηλώσεων Χρυσοχοίδη και Παναγιωτόπουλου για τον “εθνικισμό” των 12 μιλίων που είναι “δυνητικό δικαίωμα”…

Ενώ σε ένα υπολογισμένο ξέσπασμα, εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι η “εθνική αντίσταση δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς” – θα έπρεπε κάποιος να βάλει ξανά τη συνέντευξη του πατέρα του που έλεγε ότι έτρωγε από τέσσερα συσσίτια επί κατοχής…

Όλα αυτή η επίπλαστη πραγματικότητα που περιέγραψε, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο με θριαμβευτικούς τόνους, βέβαια θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν εξόχως προκλητική σε μια περίοδο τεράστιας υγειονομικής και εργασιακής ανασφάλειας για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Των πολιτών που παίρνουν τα λεωφορεία και το μετρό, παστωμένοι σαν σαρδέλες για να δέχονται και την ειρωνεία του αντιπροέδρου και υπουργού, άνευ αρμοδιοτήτων, Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να ρωτά ειρωνικά: “να πάρουμε ένα εκατομμύριο λεωφορεία και να κόψουμε τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων;” Όλων εκείνων που δεν έχουν το προνόμιο να είναι πχ μετακλητοί στο Μαξίμου, με ή χωρίς πτυχίο, ακόμη και με ποινικό μητρώο.

Όλων όσοι τώρα νοιώθουν στο πετσί τους τι πραγματικά εστί διακυβέρνηση Μητσοτάκη και που μάλλον δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα την αναφορά στον… Αριστοφάνη, με την οποία, ανέμπνευστα, έκλεισε ο Πρωθυπουργός την ομιλία του.

Αντζελίνα η Συριζαία

Leave a Reply

10 − 4 =

Top