Είστε εδώ
Home > FAQ media > Νίκος Παππάς για την μείωση φόρου: Αβάσιμο ότι είναι “δώρο” στους καναλάρχες, ισχύει μόνον για όσους έχουν άδεια!

Νίκος Παππάς για την μείωση φόρου: Αβάσιμο ότι είναι “δώρο” στους καναλάρχες, ισχύει μόνον για όσους έχουν άδεια!

«Η ρύθμιση δεν είναι δώρο στους καναλάρχες, είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, πρέπει να δούμε και την πραγματικότητα. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των σταθμών αλλά τους εργαζόμενους» διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σχετικά με τη μείωση στο 5% από 20% του συντελεστή του ειδικού φόρου επί της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Σημείωσε ότι η μείωση του φόρου ισχύει μόνο για τα κανάλια που θα έχουν άδεια και είναι εξισορροπιστική γιατί προέκυψαν νέες επιβαρύνσεις όπως η επιβολή τέλους 2% επί του τζίρου για τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και η υποχρεωτική απασχόληση 400 εργαζόμενων. Υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στον προϋπολογισμό καθώς θα αυξηθούν οι εισφορές, ενώ επανέλαβε ότι η προκήρυξη από το ΕΣΡ για τον διαγωνισμό θα δημοσιευθεί μέσα στο Νοέμβριο!

Αναφερόμενος στις έντυπες εκδόσεις, είπε ότι χρειάζονται μέτρα στήριξης γιατί είναι και θέμα δημοκρατίας και δήλωσε έτοιμος να αρχίσει ο διάλογος ακόμη και αύριο.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top