Είστε εδώ

Μητσοτάκης: Ακόμα πιο λίγος … «Γίνονται λάθη και δεν σβήνει η φωτιά; Μη μου υψώνετε εμένα τη φωνή. Αν γίνονται λάθη, να το πείτε γιατί αυτά βαραίνουν την πυροσβεστική».

Αντί να απολογηθεί, κούνησε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του, λέγοντας με την ανάλογη αλαζονεία: «Γίνονται λάθη και δεν σβήνει η φωτιά; Μη μου υψώνετε εμένα τη φωνή. Αν γίνονται λάθη, να το πείτε γιατί αυτά βαραίνουν την πυροσβεστική».
Επανέλαβε δε τα συνωμοσιολογικά αφηγήματα, διερωτώμενος υπαινικτικά μήπως φταίνε οι ΜΚΟ που απανθρακώθηκαν πρόσφυγες και τους μετανάστες μέσα στο δάσος, ενώ πρόσθεσε πως «θα προσλάβουμε συνοριοφύλακες για τη φύλαξη των συνόρων και την ισχυρή αποτροπή διότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Εντύπωση προκάλεσε δε ότι υπερασπίστηκε από βήματος Βουλής κατηγορούμενους αξιωματικούς της πυροσβεστικής για το Μάτι τη στιγμή που εγκαλούσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι συγχέει την ιδιότητα της πολιτικής αρχηγού με αυτήν της δικηγόρου, καθώς η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για περίεργη συμπεριφορά αξιωματικών στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Με αφορμή τις εξελίξεις διάλυσης των Σπαρτιατών, τόνισε πως πρέπει να προκύψουν οι ανάλογες κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όσα είπε ο Βασίλης Στίγκας περί Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Τα βασικά σημεία της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γνωρίζαμε ότι μετά τις εκλογές υπάρχει στη Βουλή κόμμα χωρίς αρχηγό, τώρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αρχηγός χωρίς κόμμα, είπε, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών.
Λυπάμαι γιατί κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, με πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη, επέλεξαν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και να αφιερώσουν λίγο χρόνο στο θέμα. Μάλλον ένδεια προτάσεων έχετε.
Σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Αύγουστο από τη Eurostat. Στην Ελλάδα 3,4%, στην Ευρώπη είναι πάνω από 5%. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακρίβεια, αλλά η χώρα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από τον μέσο όρο της Ευρώπης.
Έχουμε ήδη υλοποιήσει το μισό προεκλογικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.
Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε αποσπασματικά στατιστικά στοιχεία.
Η Ελλάδα ιστορικά τα 17 τελευταία χρόνια είχε τρεις πολύ μεγάλες φωτιές: το 2007, το 2021 και το 2023. Στην Πορτογαλία σε δύο χρονιές κάηκαν 7 εκατ. στρέμματα.
Στα μεσογειακά κλίματα είχαμε έχουμε και θα έχουμε πυρκαγιές, που γίνονται όλο και πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους.
Σίγουρα είναι επιβεβλημένο να μιλάμε με τις άλλες χώρες και να μαθαίνουμε καλές πρακτικές αντιμετώπισης.
Γνωρίζετε, κυρία Κωνσταντοπούλου, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και καλό θα είναι να μη συγχέετε την πολιτική σας δραστηριότητα με την επαγγελματική σας δραστηριότητα.
Ο κ.Ανδρουλάκης είπε ότι φέτος στην Πάρνηθα κάηκαν περισσότερες εκτάσεις από ότι το 2007. Δεν ξέρω αν έχετε πάει ποτέ στην Πάρνηθα. Διαβάζετε μία ομιλία χωρίς να έχετε ακούσει τίποτα.
Το 2007 η φωτιά στην Πάρνηθα ήταν καταστροφική γιατί έκαψε το μισό ελατοδάσος. Ερχεστε και λέτε ότι κάηκαν περισσότερα παραγνωρίζοντας την ουσία. Αυτά τα θέματα δεν είναι ατάκας, ήταν ωραίοι τίτλοι από ανθρώπους που δεν έχουν εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο.
Εξι χώρες επιχειρούν στον Εβρο. Γιατί δεν σβήνει αυτή η φωτιά; Να τοποθετηθείτε. Γίνονται λάθη; Μην μου υψώνετε εμένα τη φωνή. Δεν μπορείτε να χειροκροτείτε τους πυροσβέστες και μετά να λέτε δεν σβήνει η φωτιά.
Αναντίστρεπτη ζημιά είναι μόνο μία, η απώλεια ανθρωπίνων ζωών, μόνο αυτήν δεν μπορούμε να αλλάξουμε
Οσο ήταν στην Δαδιά, δεν έπρεπε να βρίσκονται ποτέ εκεί. Με ένα 112 να έχει εκπέμψει σε 2 γλώσσες. Ποιοι τους πήγαν εκεί και ποιες είναι οι ΜΚΟ που έχουν εικόνα και οδηγούν τους ανθρώπους να εγκλωβίζονται σε ένα δάσος. Είναι τραγικό αυτό. Αλλά δεν θα προσλάβουμε μόνο δασοφύλακες, αλλά και συνοριοφύλακες όσο και αν σας ενοχλεί κ.Φάμελλε.
Είπατε ότι πρέπει να απαγορεύουμε μετά από μία φωτιά οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ανεμογεννήτριες επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις στα δάση.
Αρκετά πια κύριε Βελόπουλε λέτε ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να πει κανείς με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε εκνευρίζεστε. Νισάφι πια.
Το μέγεθος της σαχλαμάρας. Επιβραδυντικό δεν χρησιμοποιούν τα Canadair και τα ελικόπτερα, μόνο τα Πετζετέλ χρησιμοποιούν και έχουν μικρή αποτελεσματικότητα.
Είπατε κύριε Ανδρουλάκη ότι δεν έχουμε πάρει τεχνική βοήθεια από την Ευρώπη, Να σας ενημερώσω ότι το υπουργείο φτιάχθηκε με τεχνική βοήθεια από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γαλλία.
Ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε και περισσότερους εθελοντές. Υπάρχουν χώρες που έχουν εκατομμύρια εθελοντές. Πρέπει να εκπαιδεύονται.
Τους εθελοντές τους ακούμε με προσοχή, γιατί δεν είναι σχολιαστές του καναπέ, αλλά έχουν μπει στο πεδίο.>

Με πληροφορίες από : avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *