Είστε εδώ

“Μανιάτικο” … ο Σούνακ, συνεχίζει να διαψεύδει τα σενάρια για την επιστροφή των Γλυπτών: “Ζήτημα νόμου η παραμονή τους στο Λονδίνο”

Ακόμα πιο επιτακτική γίνεται πλέον η αποδοχή της πρότασης Τσίπρα για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως την επικαιροποίησαν σήμερα και ο Στέφανος Κασσελάκης με τη Ρένα Δούρου στη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη

Σταθερός στη θέση του υπέρ της παραμονής των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, παραπέμποντας στο νόμο του 1963 που απαγορεύει την απομάκρυνση αντικειμένων από τη συλλογή του λονδρέζικου ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη Guardian, στο αεροσκάφος προς τη σύνοδο COP28 στο Ντουμπάι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν για το θέμα και τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ως ζήτημα νόμου ότι τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και ήμασταν κατηγορηματικοί σε αυτό. Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου λέει πως για να γίνει ο δανεισμός πρέπει ο παραλήπτης να αναγνωρίζει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα πράγματα και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν υποδείξει πως είναι υπό καμία έννοια πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας σχετικά με αυτό είναι απολύτως σαφής: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα την εποχή εκείνη».

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός απέρριψε επίσης τα περί «υστερικής» αντίδρασης που του καταλόγισε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν και τόνισε ότι «επικεντρώθηκε στο να προσφέρει στους πολίτες τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν».

Πηγή: protothema.gr

Μια σκέψη στο ““Μανιάτικο” … ο Σούνακ, συνεχίζει να διαψεύδει τα σενάρια για την επιστροφή των Γλυπτών: “Ζήτημα νόμου η παραμονή τους στο Λονδίνο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *