Είστε εδώ

“Κυνήγι μαγισσών”! Ανεπίτρεπτη παρέμβαση … αποκαλεί ο Άρειος Πάγος το ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαλιου στην Ελλαδα! Πως δεν το σκέφτηκε πιο πριν κι ο Όρμπαν;

Επικά πράγματα! Ο Άρειος Πάγος ο οποίος δεν έβλεπε καμιά παρέμβαση όταν Τσιάρας – Γεραπετρίτης ανεβοκατέβαιναν τα σκαλοπάτια του κτηρίου ή συνέτρωγαν με δικαστες σε ξενοδοχεία, την περίοδο που η ΑΔΑΕ διερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών, ή όταν κυβερνητικά στελέχη ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργος βγάζουν εκ των προτέρων κρίσεις για το αν υπάρχουν ποινικές ευθυνες σε υποθέσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, είδε τώρα “ανεπίτρεπτη παρέμβαση” του Ευρωκοινοβουλίου στο ψήφισμα- καταδίκη για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα!

Ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης χαρακτηρίζει με απόφασή της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη δικαιοσύνη.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, που συνεδρίασαν σε διοικητική Ολομέλεια μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννας Κλάπα έστειλαν το δικό τους θεσμικό μήνυμα με ένα και μοναδικό στόχο την προάσπιση της ανεξαρτησίας και του κύρους του θεσμού της δικαιοσύνης που υπηρετούν. Στάθμισαν μάλιστα για την απόφασή τους αυτή το γεγονός ότι επί της ουσίας στο ψήφισμα αναφέρονται σκέψεις που αφορούν σε εν εξελίξει έρευνες από την ελληνική δικαιοσύνη.

Υπό αυτό το πρίσμα οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι αυτά πλήττουν τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας μάλιστα και τον κίνδυνο δυνατόν να εγκατασταθεί στους πολίτες και τα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξ αιτίας διαφθοράς που περιλαμβάνει και το δικαστικό σώμα.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ,με πλειοψηφία 49 και 13 κατά, χαρακτηρίζει τα αναφερόμενα στο Ψήφισμα σε ό,τι αφορά τον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων, και όχι το υπόλοιπο μέρος του Ψηφίσματος που δεν αφορά τα του οίκου της Θέμιδας , ότι αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η μειοψηφία των 13 αρεοπαγιτών είχε τη γνώμη ότι το θέμα είναι πολιτικής φύσεως και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για όλες  τις υποθέσεις που αναφέρονται στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (τραγωδία στα Τέμπη, υποκλοπές, ναυάγιο Πύλου, δολοφονία δημοσιογράφων), η πλειοψηφία της Ολομέλειας υποστήριξε ότι τα αναφερόμενα είναι αόριστα, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς αμεροληψία και χωρίς κάποια ανάθεση των ερευνών σε εθνική η κοινοτική αρχή με αποτέλεσμα να αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Kίνδυνο να εγκατασταθεί στους πολίτες και τα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξ αιτίας διαφθοράς που περιλαμβάνει και το δικαστικό σώμα

Η Ολομέλεια του Aνωτάτου Δικαστηρίου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα και τη συμμετοχή της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη και τοποθετήθηκε σε κάθε αιτίαση του ψηφίσματος για τη λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στη χώρα μας , αντικρούοντας τα ανφερόμενα στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για μία σειρά από εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε διαφορετικά δικονομικά στάδια στη χώρα μας ,όπως οι έρευνες για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, , οι έρευνες για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, υποθέσεις διαφθοράς, χρηματοδότησης μέσων ενημέρωσης (η γνωστή λίστα Πέτσα), η έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και το ναυάγιο της Πύλου.

Σε όλες τις υποθέσεις που αναφέρονται στο Ψήφισμα η Ολομέλεια έλαβε τη θέση, ότι τα αναφερόμενα είναι αόριστα, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς αμεροληψία και χωρίς κάποια ανάθεση των ερευνών σε εθνική η κοινοτική αρχή με αποτέλεσμα να αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης»

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση της Διοικητικής Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου, όπου συμμετείχαν ανώτατοι δικαστικοί, ο αρεοπαγίτης Παναγιώτης Λυμπερόπουλος εισηγήθηκε το σύνολο των θεμάτων που θίγονται στο ψήφισμα και για την κάθε υπόθεση προέβη σε ειδική αιτιολόγηση.

Ξεκινώντας από τις αιτιάσεις για μη παραπομπή σε έρευνα πολιτικών προσώπων για τα Τέμπη, ο κ. Λυμπερόπουλος ξεκαθάρισε, ότι η δικαιοσύνη έχει προχωρήσει σημαντικά τις έρευνες για την τραγωδία σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ για τυχόν ευθύνες των πολιτικών, επικαλούμενος το Σύνταγμα και το νόμο περί ευθύνης υπουργών τόνισε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα η δικαιοσύνη, παρά μόνο η Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τις σφοδρές επικρίσεις που διατυπώνει το Ψήφισμα για τους χειρισμούς στην υπόθεση των υποκλοπών, τόσο για τις έρευνες, όσο και για τη στοχοποίηση του Χρήστου Ράμου επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, ο κ. Λυμπερόπουλος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών τις υποδείξεις του Ψηφίσματος για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, όπως και τις αιτιάσεις του για την ανάθεση σε ανώτατο εισαγγελέα των ερευνών.

Για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κάνουν λόγο οι ανώτατοι δικαστές με αφορμή τα διαλαμβανόμενα στο ψήφισμα για υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου αντιτείνοντας ότι έχουν δικαστεί και καταδικαστεί οι δράστες σε πρώτο βαθμό και η δίκη γίνεται τώρα στο εφετείο, ενώ ανάλογη θέση έλαβε και στις αιτιάσεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση, ότι ήδη έχουν απολογηθεί εμπλεκόμενοι και έχουν υπάρξει προφυλακίσεις.

«Ευθεία παρέμβαση στο έργο των δικαστικών αρχών»

Ο εισηγητής- αρεοπαγίτης Παναγιώτης Λυμπερόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες επίσης αναφέρθηκε στις αιτιάσεις του Ψηφίσματος ότι η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων διορίζεται από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αυτό προβλέπει το σύνταγμα το οποίο ισχύει με τη βούληση του ελληνικού λαού και ότι η σχετική διαδικασία επιλογής γίνεται σε τήρηση του συντάγματος με όρους νομιμότητας, τονίζοντας ότι οι αστήρικτες αναφορές στο Ψήφισμα εμφανίζουν την ελληνική δικαιοσύνη ως υποχείριο της πολιτικής.

Επίσης κατά πληροφορίες ο κ. Λυμπερόπουλος απέκρουσε ως αόριστες και ατεκμηρίωτες τις αιτιάσεις για τις έρευνες στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, σημειώνοντας ότι επιχειρείται με το Ψήφισμα ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Επίσης ανάλογη θέση εισηγήθηκε ο κ. Λυμπερόπουλος και για την αντιμετώπιση των θυμάτων βιασμού και σεξουαλικής βίας, υποστηρίζοντας ότι οι εισαγγελικές αρχές επιλαμβάνονται κάθε καταγγελίας, υπάρχει ειδικός εισαγγελέας ανηλίκων και η εισαγγελική αρχή ορίζει εισαγγελείς για τον χειρισμό ειδικά θεμάτων για ανήλικα, υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και trafficking.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισηγητής αρεοπαγίτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ψήφισμα υιοθετεί αμφισβητούμενα δεδομένα και συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί χωρίς τεκμηρίωση με την παράθεση ψευδών και μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών.

 

Πηγή: in.gr

10 σχόλια στο ““Κυνήγι μαγισσών”! Ανεπίτρεπτη παρέμβαση … αποκαλεί ο Άρειος Πάγος το ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαλιου στην Ελλαδα! Πως δεν το σκέφτηκε πιο πριν κι ο Όρμπαν;

  1. Ενας ευρωβουλευτης που δεν γνωριζει τιποτα απλα επειδη καποιος του το πε εχει δικαιωμα να εκφραζει γνωμη για το κρατος δικαιου σε μια χωρα. Οι ανωτατοι δικαστες συτης της χωρας,ως σπολυτα υπευθυνοι για το κρατος δικαιου,απαγορευονται να εκφρασουν γνωμη.;;;;;; Μαλιστα απολυτα κατανοητο και δημοκρατικο.

    1. οι ανωτατοι δικαστες κυριε η κυρια κ μας εχουν αποδηξει οτι δεν ειναι εντιμοι και αυτο ειναι σε πολυ μεγαλη μεριδα του λαου και οι ανωτεροι δικαστες νομιζω οτι ουτε στο απυροβλητο ειναι ουτε το αλαθυτο εχουν αλλα ουτε και την εξωθεν καλη μαρτυρια οσο αναφορα την διαυθορα γιατι αν ηταν αδιαυθορει και μεγαλη πολυ μεγαλη μεριδα τους εντιμοι δεν θα ειμασταν σε αυτο το χαλι κυρια η κυριε κ ……….εισθε υπαρκτο προσωπο η κανενας μητσοτακης;;;;;

  2. Κυρία ή κύριε Κτ του παραπάνω σχολίου, καλά, ο ευρωβουλευτής μια μέρα την «είδε» αλλιώς και αποφάσισε να δυσφημίσει τους αδέκαστους κυρίους δικαστές, στη μητέρα και τον πατέρα που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη, που χθες για να ακουστούν αναγκάστηκαν να πάνε στην Ευρώπη να μιλήσουν, τι έχετε να απαντήσετε; Ή μήπως κι αυτοί θέλουν να σας δυσφημήσουν; Σαν δε ντρέπεστε! Εγώ, και είμαι νομικός, ντρέπομαι για λογαριασμό σας, γιατί ποτέ και με καμιά κυβέρνηση δεν είχαν συμβεί παρόμοια πράγματα στον θεσμό της Δικαιοσύνης! Ντροπή!

    1. Καλη μου κυρια, ειναι αναγκη να λετε οτι ειστε νομικος και να γραφετε τετοιου ειδους ανακριβειες. Υπηρχαν και υπαρχουν παθογενειες στην απονομη δικαιοσυνης στην Ελλαδα αλλα οχι οτι δεν υπαρχει κρατος δικαιου στην χωρα μας. Η δικη στο Ματι δεν εχει τελειωσει ακομη. Για γβν χρυση αυγη δδν εχει ολοκληρωθει ακομη σε δευτερο βαθμο. Μην πεταμε πυροτεχνηματα

  3. Απλα,οι 300σιοιφευγα ευρωβουλευτες,δεν σηκωθηκαν μια πρωια να κανουν βαβουρα.Οι διαφορες επιτροπες που ηρθαν και εφαγαν πορτα,οι πασιφανεις παραβιασεις και κυριως η κλοπη Ευρωπαικου χρηματος ηταν η αιτια.Και παμε στα μισθαρνα γραιιδια και τους πορνογερους λακεδες του παρακρατους.Μπορω να απαριθμησω καταπατησεις νομων και διαταξεων,εγκληματικες παραληψεις,μεχρι υποπτες κωλυσιεργιες αλλα προφανως δεν θα γινουν αντιληπτες απο τον κο/α Κτ.Και ναι,αν θιγεται το παρακολουθημα του Μητσοτακη,ας απολογηθει απεναντι σε ενα σωματο οποιο,θεωρητικα,ειναι θεματοφυλακας και του Δικαιου στους κολπους της Ε.Ε.Το να ενισταται μια ευτελης κομπανια,προιον μεθοδευσης ενος παρακρατους και ενος ανυποληπτου Υπουργου της Αδικιας,ουτε στην Χουντα.Και επιτελους ας καταλαβουν ορισμενα κουτοπονηρα μυγοφτυματα οτι,υπαρχουν απειροι που,και την γλωσσα κατεχουν και την Νομικην ωστε οι παραπανω χαρακτηρισμοι προς τους επιορκους να εχουν βαση.Εαν δεν αντιληφθουν καποιοι οτι μια μαφια επιζει χωρις την αλωση της Δικαιοσυνης,πολυ καληνυχτα τους.

  4. Και αντε,να νομιζουν ολοι αυτοι οι μεγαλοσχημοι υποτακτικοι οτι η Δικαιοσυνη λειτουργει,ετσι,λογω αμβλυνειας και οχι απο ευτελη κινητρα,τυπου ενα φτηνο διαμερισματακι.Βγηκε χθες μια, αντικειμενικα χαροκαμενη,μανα και μετα ενας,αντε μεροληπτικος, αρχηγος κομματος και σας “θαψανε”Την πιθανοτητα να εχουν δικαιο,την σκεφτηκατε,ή και με τις ιδιαιτερς ικανοτητες ψυχολογιας αποφανθηκατε οτι “δε γαμεις,βαλτοι ειναι”Εδω,θα αντιδρασετε,ή με την σιωπη σας θα ξανα αποδειξετε οτι κατεχετε την τελευταια θεση σε δεξαμενη κοπρανων;

  5. οι του αρειου παγου εθυχθισαν απο το ευρωκοινοβουλειο;;;; ωρε τι ζουμε ρε συμπολιτες;;; οι προηγουμενες γενειες εζησαν προσφυγια πολεμους κατοχες αλλα και εμεις οι τελη του 50 τι ειδαν τα ομορφα μπιρμπιλοτα ματακια μας;;; εξοριες οι δικοι μας ανθρωποι παπανδρεου γερο μητσοτακη καθαρμα χουντα συνταγματαρχω κλοουν καραμνλη τον μεγα καταστροφεα μητσοτακη τον ακατανομαστο ξεχασα τον αντρεα τον βουδα τα μνημονια με την εγκληματικη ομαδα σαμαρα βενιζελου παπαδημου ειδαμε συριζα και ειδαμε πως θα μπορουσε να ειναι πραγματικα η ζωη μας και ξανα μανα μητσοτακη τον νεωτερο τον πριγκιπα της εξωριας το θειο βρεφος και ειδαμε ξανα πως χανεις την ζωη σου με ολο αυτο το τσιρκο που εχει μαζεμενους στην σκηνη του και ειδαμε και τους δικαστες απο τα μικρα δικαστηρια εως την ανωτατη βαθμιδα την διαυθωρα την ατιμωρησια του μεγαλου με το ονομα των φιλων και τα επεσχηντα αδικηματα κατα των αδυναμων ανθρωπων η του κρατους και τι λενε τωρα οι ανωτατοι;;;; οτι δεν μπορουν να τους κρινουν ;;;;; ανακαλυψα τελικα οτι εχουν και μαυρο χιουμορ θα ελεγα ντροπη τους αλλα δεν την μαθαν αυτη την λεξη στα δημοσια πανεπιστημια …

  6. Επιβεβαιώθηκε το ψήφισμα του ΕΚ ξεπεράσαμε και την Ουγγαρία η κ. Κλάπα εξαργύρωσε το 13 -0 για τον Νίκο Παππά. Άξιος ο μισθός της πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι προέκταση του Μητσοτάκη έχουν καταρρακώσει τον θεσμό της δικαιοσύνης. Όπως και πρόεδρος Δημοκρατίας η οποία ενεργεί Ω υπουργός του Μητσοτάκη. Ντρέπομαι ως Έλληνας στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία.

  7. Ο.Κ.Να θεωρησω ανακριβεια οτι ο Ντογιακος,κατα παραβαση της γνωμοδοτησης 12/2020 του Α.Π.ουσιαστικα εμποδισε την ΑΔΑΕ στο εργο της;Ειναι ανακριβεια οτι ο Λιγναδης σε αντιθεση με τον παπα της Ζακυνθου ειναι εκτος φυλακης,παραμενοντας επικινδυνος διοτι ουτε μετανοησε ουτε ελαβε θεραπευτικη αγωγη;Μηπως οτι η διαγραφη του βιντεο φορτωσης της εμπορικης αμαξοστοιχιας ειναι παρανομη,διοτι ο κανονισμος επιβαλλει σε περιπτωση που αποτελει στοιχειο,παραμενει πανω απο 15 μερες και οσο χρειαστει;Και μια που ειπατε για το Ματι:ειναι ανακριβες οτι ο Σταμουλης ηταν υπευθυνος για πλοιαρια που δεν σταθηκαν,ο Πορτουζιδης,υπευθυνος για τα εναερια μεσα που δεν πεταξαν,ο συντονιστης Λαμπριας και αλλοι ευνοουμενοι του Μητσοτακη που “χαθηκαν”απο το πλανο;Και τελικα,οι ιδιωτικες κερδοσκοπικες επιχειρησεις απο πότε αποτελουν λογους δημοσιου συμφεροντος(ΣτΕ 1421/2013) για να παρακαμφθει το Συνταγμα;Και κατι τελευταιο Κτ.Δεν χρειαζεται νομικες γνωσεις για να καταλαβεις το αρ.16.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *