Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Κρητικός γυμναστής την “είδε” λοχαγός και έδινε στρατιωτικά παραγγέλματα σε παιδιά δημοτικού μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη (vid)

Κρητικός γυμναστής την “είδε” λοχαγός και έδινε στρατιωτικά παραγγέλματα σε παιδιά δημοτικού μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη (vid)

Κρητικός γυμναστής συνόδευσε παιδιά δημοτικού σε εκπαιδευτική εκδρομή στην πλατεία Συντάγματος, και βρέθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ο γυμναστής θεώρησε πως σαν άλλος Λοχαγός μπορούσε να δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα σε Διμοιρία νεοσυλλέκτων, μόνο που μπροστά του είχε παιδάκια Δημοτικού και όχι στρατιώτες με παραλλαγή.

Στο βίντεο τον βλέπουμε να δίνει μαθήματα ιστορίας για το μνημείο (ως εδώ όλα καλά), και στη συνέχεια, ξεπερνώντας κάθε παιδαγωγική λογική, δίνει παραγγέλματα ανάπαυσης-προσοχής στα παιδιά πριν τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο, ενώ τα βάζει να εκτελέσουν και βήμα φωνάζοντας το όνομα του σχολείου τους.

Μάλιστα, “περήφανοι” γονείς τραβάνε βίντεο για να μη χάσουν το γεγονός.

Σε άλλες χώρες, όπως τη Φινλανδία για παράδειγμα, μια χώρα με ένα από τα πιο αποτελεσματικά εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την εύρεση εργασίας μετά το πέρας της εκπαίδευσης, εφαρμόζεται το δημιουργικό παιχνίδι στις μικρότερες ηλικίες, μέχρι το τέλος του δημοτικού.

Παράλληλα, τα παιδιά εξοικειώνονται με τις ανοιχτές βιβλιοθήκες και την ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων για να αποκτήσουν από νωρίς κριτική σκέψη.

Στόχος είναι η προώθηση των θετικών συναισθημάτων για τα μικρά παιδιά και η δημιουργικότητα, και όχι η μηχανιστική εκπαίδευση. Και σίγουρα όχι, εκείνη που βασίζεται σε αναχρονιστικά, μιλιταριστικά πρότυπα σαν το παραπάνω…

Πηγή: news247.gr

One thought on “Κρητικός γυμναστής την “είδε” λοχαγός και έδινε στρατιωτικά παραγγέλματα σε παιδιά δημοτικού μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη (vid)

Leave a Reply

1 + nineteen =

Top